Nije prošlo dugo

Coca-Cola odgovorila Ronaldu

Uprava Coca-Cole, međutim nije odgovorila onako kako je javnost očekivala.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2021. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Cristiano Ronaldo podigao mnogo prašine tražeći od ljudi da piju vodu, umjesto Coca-Cole, najpoznatijeg brenda gaziranog bezalkoholnog pića na svijetu, mnogi su se pitali kada će stići odgovor kompanije. Uprava Coca-Cole, međutim nije odgovorila onako kako je javnost očekivala.

Umjesto zauzimanja čvrstog stava, što bi bilo očekivano s obzirom na negativan marketing, američki gigant odgovorio je prilično blago. Oni su izdali kratko priopćenje u kojem su Ronaldu poručili kako “svako ima svoj ukus i svoje potrebe”, u nadi da će događaj od preksinoć biti ubrzo zaboravljen.

Također se oglasila i UEFA, čiji su glasnogovornici naglasili da svaki igrač, prilikom odlaska na press konferenciju ima pravo da bira šta će stajati na njegovom stolu. Izbor je sužen na vodu, Coca-Colu i Coca-Colu Zero.

To ne objašnjava, međutim, kako se pivo našlo na stolu press konferencije u Minhenu, nakon pobjede Francuske nad Njemačkom, kada je francuska superzvijezda Paul Pogba iz vjerskih razloga uklonio bocu Heinekena, koji je također jedan od medijskih sponzora Europskog prvenstva, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close