Nakon samo tri i pol mjeseca

Claudio Ranieri dobio otkaz u Fulhamu

Ulogu privremenog trenera Fulhama preuzeo je 38-godišnji Scott Parker, koji je igračku karijeru okončao baš na Craven Cottageu.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2019. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni trener 67-godišnji Claudio Ranieri nije uspio izvući Fulham iz opasne zone i napušta londonski klub nakon samo tri i pol mjeseca.

''Ranieri se složio s mojom odlukom da je promjena trenera najbolji mogući potez, iako on nije jedini krivac za trenutno stanje. Odluku je primio kao pravi gospodin'', izjavio je u četvrtak vlasnik Fulhama Shahid Khan, koji je proteklog ljeta, nakon što se klub vratio u Premier ligu, uložio u igračka pojačanja 117 milijuna eura, javlja Hina.

Ulogu privremenog trenera Fulhama preuzeo je 38-godišnji Scott Parker, koji je igračku karijeru okončao baš na Craven Cottageu.

Nakon povijesnog podviga sa Leicesterom, kojeg je u sezoni 2015./2016. odveo do naslova engleskog prvaka, Ranierija je napustila sreća. Već sljedeće sezone stvari su krenule nizbrdo i dobio je otkaz u veljači 2017. Potom je jednu sezonu (2017./2018.) vodio Nantes, s kojim je završio na devetom mjestu francuskog prvenstva.

Fulham je preuzeo sredinom studenoga prošle godine nakon što je otkaz dobio Slaviša Jokanović. U tom trenutku klub je nakon 12 kola Premier lige imao samo pet bodova. Već u prvoj prvenstvenoj utakmici na kormilu Fulhama Ranieri je upisao pobjedu, ali to je bio samo trenutni bljesak. Pod Ranierijevom vodstvom klub je u 16 susreta Premier lige osvojio tek 12 bodova. Deset kola prije kraja prvenstva Fulham je sa 17 bodova predzadnji, a od zone spasa ga trenutno dijeli deset bodova, javila je Hina.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close