Financijske muljaže

City stotinjak puta prekršio pravila financijskog fair-playa, prijeti im i izbacivanje iz lige

Sport / Nogomet | 06. 02. 2023. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City stižu grijehovi prošlosti. Optužbe su u ozbiljnom broju da na Etihadu imaju razloga strahovati.

Četverogodišnja istraga koja je češljala knjige na Cityja između sezona 2009./10. i 2017./18. i utvrdila je čak stotinjak slučaja kršenja financijskog fair-playa. Slučaj je to bez presedana u povijesti Premier lige, a rezultati istrage proslijeđeni su neovisnoj komisiji.

"U skladu s pravilom Premier lige W.82.1, potvrđujemo kako su brojna navodna kršenja pravila od strane Nogometnog kluba Manchester City upućena Komisiji Premier lige", u kratkom priopćenju oglasilo se vodstvo elitnog razreda elitnog nogometa.

Bude li City proglašen krivim svakako će snositi posljedice. Informacija je zasad malo, ali špekulira se od oduzimanja bodova pa sve do izbacivanja u niži rang, prenose Sportske novosti.

Ovo nije prvi puta da klub s Etihada "hoda po žici". Manchester Cityju je 2020. izrečena dvogodišnja zabrana igranja u europskom nogometu zbog "ozbiljnih prekršaja" kluba propisi o licenciranju i financijskom fair playu. Odluku Uefinog tijela za financijsku kontrolu kasnije je, međutim, poništio Sportski arbitražni sud (CAS).

 

Kopirati
Drag cursor here to close