55. finale

City osvojio Liga kup

Sport / Nogomet | 28. 02. 2016. u 20:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja pobjednici su Liga kupa nakon što su u 55. finalnom dvoboju tog natjecanja na Wembleyju boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Liverpool 3:1.

Utakmica je nakon regularnih 90 minuta, te dodatnih pola sata završila neriješenim rezultatom, 1:1. Poveo je City golom Fernandinha u 49. minuti, a izjednačio je Philippe Coutinho u 84. minuti.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar Cityja Willy Caballero, koji je obranio tri jedanaesterca. Argentinac je zaustavio udarce Lucasu, Coutinhu i Lallani. Zabio mu je tek Emre Can, dok su za Manchester bili precizni Navas, Aguero i Yaya Toure. Neprecizan je bio tek Fernandinho koji je pogodio vratnicu. 

THREE WILLY!

Posted by Manchester City FC on Sunday, 28 February 2016


Za Manchester City to je bio četvrti naslov pobjednika Liga kupa u pet finala, dok je Liverpool doživio četvrti poraz, uz rekordnih osam naslova.

Liverpool je bolje ušao u susret, ali inicijativu nije uspio pretočiti u pogodak. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je City u 23. minuti, kada je Sergio Aguero pucao s ruba kaznenog prostora, a Simon Mignolet skrenuo loptu u vratnicu.

Građani su poveli u 49. minuti golom Fernandinha, kojem je pomogla i slaba reakcija vratara Redsa. City je sve mogao riješiti u 60. minuti, kada je Raheem Sterling imao sjajnu priliku, no sa sedam, osam metara je promašio vrata.

Sterling je sjajnu priliku imao i u 82. minuti, no još jednom je loše reagirao. Kazna je stigla dvije minute kasnije kada je Philippe Coutinho izjednačio na 1:1. Daniel Sturridge je ubacio na drugu vratnicu, Adam Lallana pucao i pogodio vratnicu, a Coutinho pospremio odbijanac.

Do kraja susreta više nije bilo golova, pa se ušlo u produžetak. U njemu su obje momčadi imale po jednu sjajnu priliku. Aguero je opasno zaprijetio u 105. minuti, no Mignolet je sjajno reagirao, a u 108. minuti je odlično pucao i Divock Origi, ali je ovaj put Willy Caballero bio spreman.

Utakmicu na Wembleyu obilježio je i jedan poseban detalj. Prvi put u povijesti ovog natjecanja u finalu su nastupila braća, i to u suprotstavljenim momčadima. Za City je igrao Yaya Toure (32), a za Liverpool njegov dvije godine stariji brat Kolo Toure. Yaya je odigrao cijeli susret, dok je Kolo ušao u igru u 25. minuti umjesto ozlijeđenog Mamadoua Sakha.

Kopirati
Drag cursor here to close