Premier League

City očekivano protiv Newcastlea; Everton teškom mukom

Bolju igru nogometaši Cityja kapitalizirali su u 14. minuti kad je Sterling ubacio u kazneni prostor, a Gundogan bolje reagirao od gostujuće obrane i zabio za 1:0.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2020. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrane su i posljednje dvije utakmice u okviru Boxing daya engleske Premier lige, u kojima su Manchester City i Everton slavili protiv Newcastlea i Sheffield Uniteda.

Manchester City je na svom Etihadu pobijedio Newcastlea rezultatom 2:0.

Građani su od samog početka utakmice imali dominaciju u posjedu lopte te su nametnuli svoj ritam. Bolju igru nogometaši Cityja kapitalizirali su u 14. minuti kad je Sterling ubacio u kazneni prostor, a Gundogan bolje reagirao od gostujuće obrane i zabio za 1:0.

Iako nakon vodstva igrači Pepa Guardiole nisu bili previše uvjerljivi, De Bruyne je u dva navrata mogao povećati vodstvo, no nije bio koncentriran te se na odmor otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

Građani u 55. minuti stižu do željenog drugog gola. Ferran Tores se sjajno snašao u kaznenom prostoru Svraka te zakucao loptu uz desnu vratnicu za 2:0.

Imao je City do kraja utakmice još par prilika za uvjerljivije slavlje, ali Silva i Aguero nisu iskoristili svoje prilike, no tri boda su osvojena pa Pep neće pretjerano žaliti zbog neiskorištenih prilika.

Everon je minimalno slavio na Bramall Laneu kod Sheffield Uniteda rezultatom 1:0. Gol za nova tri boda i drugo mjesto na tablici djelo je Sigurdssona u 80. minuti.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close