Građani samo što nisu

City nakon pobjede nad Tottenhamom korak do naslova prvaka

Utakmicu je, nakon što je par minuta prije promašio zicer, riješio Raheem Sterling u 72. minuti. Pep Guardiola je ovom pobjedom prekinuo seriju od tri poraza u nizu.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2018. u 00:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City je bez većih problema u subotu večer na Wembleyu slavio protiv Tottenhama 3:1 i došao na samo korak do naslova prvaka. Moći će ga proslaviti već u nedjelju ako Manchester United kiksa protiv West Bromwicha, odnosno ako u sljedećem kolu ako pobijede Swansea.

Cityjevi navijači pobjedu u derbiju mogli su slaviti već nakon 25 minuta. U 22. je Gabriel Jesus na dodavanje Kompanyja doveo goste u vodstvo, a tri minute kasnije je Hugo Lloris napravio je prekršaj nad Sterlingom i sudac Jonathan Moss pokazao je na bijelu točku.

Ilkay Gundogan je sigurno zabio za velikih 2:0. Ipak, čini se kako je jedanaesterac nepravedno dosuđen jer je prekršaj bio izvan šesnaesterca. VAR se u Engleskoj ne koristi, te nije bilo prilike za korekciju sudačke odluke.

Tottenhama, momčadi koja je u odličnoj formi ove sezone, nije bilo nigdje i do gola je u 42. minuti zapravo došao slučajno. Harry Kane je pokušao proigrati Eriksena, no Laporte je u pokušaju da izbije loptu pogodio Danca u nogu i Tottenham je smanjio.

No, u nastavku to nije ništa pomoglo Pochettinovoj momčadi. Spursi su se i dalje mučili, Eriksen i Alli nisu ništa uspjeli progurati prema Kaneu kojeg su gosti majstorski čuvali i bilo je samo pitanje vremena kad će City zabiti treći gol, a ne da li će Tottenham izjednačiti. Utakmicu je, nakon što je par minuta prije promašio zicer, riješio Raheem Sterling u 72. minuti.

Pep Guardiola je ovom pobjedom prekinuo seriju od tri poraza u nizu.

City ima 87 bodova iz 33 odigrane utakmice. United ima 71 bod i utakmicu manje.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close