Kršenje financijskog fair playa

City kupuje Mbappea ako Uefa pritisne PSG

Parižani će na ljeto Monacu morati isplatiti vrtoglavih 180 milijuna eura, ali što je s financijskim fair playom?
Sport / Nogomet | 15. 04. 2018. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City spreman je na dovođenje Kyliana Mbappéa ukoliko PSG bude primoran prodati sjajnog napadača zbog kršenja financijskog fair playa.

Nedavno je Uefa pokrenula istragu protiv kluba iz prijestolnice Francuske, a ako se dokaže da su Parižani prekršili pravila financijskog fair playa, prijete im drastične kazne.

Osim što bi bili izbačeni iz Lige prvaka za sljedeću sezonu, PSG bi doživio i velike novčane kazne zbog čega će morati prodati neke od svojih najvećih zvijezda. Upravo u tome Guardiola i njegov City vide priliku za dovođenje Mbappéa, jednog od najboljih mladih igrača svijeta, piše Goal.hr.

Mbappe je prošlog ljeta stigao u PSG iz Monaca kao posuđen igrač, a Parižani će na ljeto Monacu morati isplatiti vrtoglavih 180 milijuna eura, što će ovog napadača učiniti drugim najskupljim igračem u povijesti, odmah iza Neymara.
Guardiola je već prošlog ljeta imao namjeru u svoje redove dovesti sjajnog Francuza, ali PSG je bio brži i ponudio veću svotu novca, a sada je španjolski stručnjak spreman na osvetu i dovođenje Mbappéa za manju cijenu ako Parižani budu pod pritiskom Uefe.

Ova priča mogla bi biti zanimljiva ukoliko se uistinu dokaže krivnja PSG-a, ali u klubu iz glavnog grada Francuske su izrazito mirni i navode kako imaju sve potrebne dokaze da ipak nisu prekršili financijski fair play te su spremni na susret s Uefom.

Kopirati
Drag cursor here to close