Vedar i nasmijan

Ćiro o teškoj bolesti: 88 godina sine moj, ali neću još otići!

Svaki novi dan Ćiro dočeka i provede s osmijehom jer, kaže, nema vremena za crne misli, iako mu dijagnoza nije tako optimistična.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2022. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč dijagnozi karcinoma i sedam metastaza po kostima i jetri, Miroslav Ćiro Blažević vedar je i nasmijan. Liječenje su mu nudili iz brojnih europskih klinika, no ipak se prepustio u ruke hrvatskih liječnika. Što ga najviše veseli nadomak 88-e, čime odagnava crne misli i zbog čega ne gubi nadu, optimistični Ćiro ispričao je u razgovoru za Showbuzz

"Borim se" 

''Da, borim se! Koliko ću dugo izdržati boreći se, to samo Bog zna! Ali mislim da sam ja primjer svakom pacijentu da ne smije izgubiti nadu nikad i da se mora boriti jer gotovo sigurno i provjereno, ta borba i vjera da možeš pobijediti ono što se u medicini čini nemoguće, vam pokloni još koji dan života više, a svaki dan je dragocjen'', govori Miroslav Ćiro Blažević.

Svaki novi dan Ćiro dočeka i provede s osmijehom jer, kaže, nema vremena za crne misli, iako mu dijagnoza nije tako optimistična.

''Pa neću se ja ustručavati da vam kažem da je nažalost taj moj karcinom uzeo velikog maha, imam metastaze sedam po kostima, po ovom zadnjem da je malo i jetru dirnuo, tako da je sve to psezimizam, ali ja sam otpimist!'', kaže Ćiro.

Optimist bez granica odlučio je liječiti se u Hrvatskoj, unatoč brojnim pozivima iz klinika širom Europe.

''Ja sam jako vjeran, znate... Zvali su me i iz Bassela, iz Ninburga i svi da me preuzmu, ali ću vam reć bez ikakve tendencije, najbolji liječnici na svijetu su naši liječnici i samo njima vjerujem i da ne lažem je činjenica da nisam nigdje otišao i ostao sam tu i sretan sam da dobivam potvrdu iz dana u dan da su naši najbolji i da nisu najbolji ja bih već kihnuo odavno'', priča Ćiro.

"Vjerujem Daliću" 

Što Ćiru svakoga dan iznova veseli i daje snagu - nije teško pogoditi.

''Ja sam čovjek nogometa, nogomet je moj život i Hrvatska reprezentacija i Dinamo za koji navijam mi daju veliku satisfakciju. Kad ovako analiziram moj život, 50 godina sam radio u kontinuitetu, da sam se zasitio - ne, nogomet je i dalje ostao moj život. Nogomet je jedan razlog jako vitalan da može obradovati cijelu naciju, da je može napraviti sretnom, ponositom i jako vjerujem Daliću i ovoj generaciji da će nas na svjetskom prvenstvu obradovati'', govori Ćiro.

Pa, dragi reprezentativci, čuli ste Ćiru, imamo velika očekivanja od vas, a bio bi to i najbolji uranjeni poklon za ovog nezaboravnog izbornika.

''Ja imam sad u veljači 88 godina, pa kažem ''Čekaj, nitko mi nije živio dulje od 60!'' Ja sam došao na 88 pa nemam razloga da se ne zahvalim i Bogu i prirodi i liječnicima. Dosta sam imao vitalnih poteškoća sa zdravljem tijekom mog življenja, ali eto, 88 godina sine moj, neću još otić!'', zaključio je Ćiro za kraj razgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close