Pobjeda

Cipar savladan, cilj je prvo mjesto

U Zenici su izabranici Ive Kreze nadigrali Cipar 8:4, a pitanje pobjednika je već bilo riješeno u prvom poluvremenu. Već u prvih deset minuta,
Sport / Nogomet | 30. 01. 2020. u 10:09 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, futsal reprezentacija BiH je pobjedom otvorila nastup na turniru grupe I prvog kruga kvalifikacija za Euro 2022. godine koji će se igrati u Nizozemskoj.

U Zenici su izabranici Ive Kreze nadigrali Cipar 8:4, a pitanje pobjednika je već bilo riješeno u prvom poluvremenu. Već u prvih deset minuta, BiH je golovima Boškovića, Petka i Radmilovića osigurala tri gola prednosti. Do poluvremena su u strijelce upisali još Džindić te petak još jednom, dok je jedini gol za Ciprane postigao Kokkinos.

U nastavku se golijada nastavila. S jedne strane strijelci su bili Ivanković, Petak i Hrkać, dok su na drugoj strani poraz svoje selekcije ublažili Kouloumbris, Gevara i Omirou.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi i ekipi Cipra na fer i korektnoj igri. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo na ovom nivou i u sljedeće dvije utakmice, da ćemo pokazati što znamo i osvojiti prvo mjesto u grupi. U drugom poluvremenu smo se možda malo opustili, ali pobjedu nismo dovodili u pitanje. Moramo u narednim utakmicama nastojati da držimo ritam svih 40 minuta", naglasio je nakon utakmice izbornik Ivo Krezo.

Već danas reprezentacija BiH igra svoju drugu utakmicu protiv Gibraltara koji je pružio solidan otpor Švicarskoj. Švicarska jeste slavila 3:1, ali je pitanje pobjednika odlučeno tek u drugom dijelu, Uebelhart i Marcoyannakis su zabili po gol u razmaku od dvije minute.

Podsjećamo, ove godine je došlo do promjene sistema takmičenja u kvalifikacijama za naredni Euro. Tri od četiri reprezentacije iz Zenice mogu proći dalje, ali samo prvoplasirana reprezentacija ide direktno u jednu od skupina trećeg kruga, gdje se već nalazi 16 najboljih europskih selekcija. Drugoplasirane selekcije iz prvog kruga će zajedno sa pet najbolje trećeplasiranih u play of, pa će njih sedam također naći u trećem krugu. I to nije sve, u trećem krugu ćemo imati osam grupa po četiri, neće se igrati turnirski, već klasično jedna kući jedna u gostima i pobjednici skupina idu na Europsko prvenstvo, baš kao i šest drugoplasiranih, dok će preostale dvije najslabije drugoplasirane selekcije igrati bar za preostalo jedno mjesto na Euru. Poprilično komplicirano, ali otvara mogućnost da se selekcija BiH napokon nađe na završnoj smotri.

"Sustav natjecanja je promijenjen i zato moramo biti prvi, a onda možda uz malo sreće u ždrijebu dobijemo protivnike protiv kojih se može igrati, a imat ćemo priliku sa svakim dva puta odmjeriti snage i kažem uz malo sreće mogli bismo otići u Nizozemsku", mišljenja je Krezo.

Kopirati
Drag cursor here to close