Kako premostiti kaos?

Čini se da je Uefa pronašla način kako će završiti eurokupove i što s Eurom?

Španjolski As prenosi kako je UEFA pronašla rješenje, odnosno na video konferenciji u utorak će predložiti predsavnicima 55 europskih nogometnih saveza ideju kako završiti sezonu, a ona glasi – Final Four Lige prvaka u Istanbulu.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2020. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Kako omogućiti da neki klub naslijedi Liverpool u Ligi prvaka?

Situacija s pandemijom koronavirusa je takva da iziskuje revolucionarne ideje kako bi se spasila nogometna sezona. Kako je velik dio europskog noogmeta u stanju mirovanja, dok ostatak igra pred praznim tribinama, mnogi se pitaju što će biti kad pandemija prođe, odnosno nadoknaditi sve te utakmice koje neće biti odigrane dok traje prekid.

Španjolski As prenosi kako je UEFA pronašla rješenje, odnosno na video konferenciji u utorak će predložiti predsavnicima 55 europskih nogometnih saveza ideju kako završiti sezonu, a ona glasi – Final Four Lige prvaka u Istanbulu, odnosno identičan format za kraj natjecanja u Europskoj ligi kojem će domaćin biti Gdjanjsk.

Nogometaši bi tako imali model po kojem se igra završnica košarkaške Eurolige, a po njemu bi mogli dobiti pobjednika eurokupova u tekućoj sezoni. Sve to pod uvjetom da nekome u međuvremenu nešto drugo ne padne na pamet.

Što bi Final four donio? Uštedio bi vrijeme, polufinalne utakmice i finale mogu se odigrati u razmaku od samo nekoliko dana, umjesto da ih razvuku na dva plus tjedana...

Ovakav bi model 'ukrao' vremena potrebnog za završiti domaća prvenstva te bi se tako izbjeglo dijeljenje trofeja za zelenim stolom i ne bi se izgubila sportska komponenta.

To čak i nije sve. UEFA predlaže da se utakmice četvrtfinala igraju u formatu samo jednog susreta, bez uzvrata. Sa opcijom da se utakmice igraju na neutralnim terenima ili da se ždrijebom određuje tko bi bio domaćin.

To su prijedlozi koje će glavni tajnik UEFA Giorgio Marchetti u utorak predstaviti savezima, o kojima će se diskutirati i na kraju glasovati.

Također, s velikim nestrpljenjem očekuje se vijest koja će se morati donijeti na istom sastanku: Hoće li će se odgoditi Euro?

Sve se čini kako će se to morati dogoditi, a dogodi li se takav scenarij, odgovorni moraju odlučiti i kada će se igrati. Postoje dva scenarija: Prvi, pomicanje Eura za ljeto 2021. godine, što djeluje kao najrealnija opcija ili igranje u prosincu ove godine, po ugledu na Mundijal u Kataru.

Koronavirus je već drastično utjecao na nogomet u Europi i svijetu, a sad će očito još malo više...

Kopirati
Drag cursor here to close