Licenciranje klubova HNS-a

Cibalia izbačena u Treću ligu

Sport / Nogomet | 25. 05. 2018. u 13:41 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Pravilnik o licenciranju klubova
 
Odlukom Odjela za licenciranje klubova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) NK Cibalia iz Vinkovaca izbačen je u Treću ligu, jer nije ispunio uvjete za nastup u drugom stupnju natjecanja, javlja agencija Anadolija.

”Za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku 'A' i 'B' iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski”, saopšteno je iz HNS-a, iz kojeg su potvrdili da Cibalia nije zadovoljila sve navedene kriterije.

Tim iz Vinkovaca u ovoj sezoni ispao je iz Prve lige, ali radi neispunjenih obaveza u procesu licenciranja klubova od naredne neće moći igrati u Drugoj hrvatskoj ligi.

Svi hrvatski predstavnici u kvalifikacijama UEFA-inih takmičenja (Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka) dobili su licence za nastup na međunarodnoj sceni, kao i svi prvoligaši, uključujući i Istru i Varaždin koji će razigravati za preostalo mjesto za društvo najboljih u sljedećoj sezoni.

Prva utakmica play-offa za Prvu ligu igra se 30. maja u Puli, dok je revanš 2. lipnja u Varaždinu. 

Kopirati
Drag cursor here to close