Jedan je Luka

Christian Eriksen glasi kao mogući nasljednik Modrića u Realu

Danac u ovome trenutku ne vrši pritisak kako bi iz Londona prešao u Madrid, kao što su to svojedobno uradili Bale i Modrić, ali je jasno kako je otvoren za jedan potencijalni angažman u Realu.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2018. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realova investicija u Luku Modrića 2013. godine bila je mudar poslovni potez, a to je ponajviše vidljivo u dominaciji Los Blancosa u Ligi prvaka od dolaska hrvatskog veznjaka na Santiago Bernabeu.

Iznoseći ovakvu ocjenu, sportski list Marca piše kako je, s obzirom na Modrićeve godine, slijedeći na meti uprave Reala sjajni danski reprezentativac Christian Eriksen.

Doduše, u ovome trenutku nema naznaka da se u tom smjeru nešto poduzima, ali uprava Kraljevskog kluba svjesna je da Modrić s 32 godine ne može postajati boljim igrače, te će doći trenutak kad će mu Perez morati naći dostojnu zamjenu.

Koliko je Modrić stožerni igrač u timu Zinedine Zidanea, najbolje se vidjelo u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola. Marca zaključuje kako će uistinu biti iznimno teško naći mu pravu zamjenu za budućnost.

Igrači kao Modrić nisu svakodnevna pojava - naprotiv, prava su rijetkost! Real u ovome trenutku nije pod pritiskom, jer Luka i dalje igra na visokoj razini, ali kao što moraju razmišljati o neumitnom odlasku Cristiana Ronalda, tako će jednom morati ići dalje i bez Luke Modrića.

Eriksenu je 26 godina, što znači da je zreo igrač, ali da ispred sebe ima puno više vremena nego Modrić.

Danski je veznjak pokazao svoju klasu u Tottenhamu, a posebno će se pamtiti da je svojim hat-trickom protiv Republike Irske, u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, praktično sam sve riješio u ovom važnom dvoboju.

Florentino Perez je svjestan da navijači od njega očekuju najbolje poteza, stoga je i predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji dobra prilika kako bi se zavirilo u izlog. Netko će se vjerojatno opet istaknuti kao što je to učinio James Rodriguez prije četiri godine u Brazilu, nakon čega je i prešao u Madrid. Međutim, nije se nikad do kraja uklopio i nije ispunio očekivanja.

Nije isključeno da bi i Christian Eriksen mogao proći na sličan način kao James.

Zinedine Zidane u ovome trenutku teško bi mogao nadomjestiti dvojac Kroos - Modrić, bez obzira koga bi umjesto njih doveli.

Pokazalo se da velika nada španjolskog nogometa Dani Ceballos nije uspio dosegnuti vrhunsku razinu, dok Mateo Kovačić ima drugi problem - kad započne utakmicu kao starter u prvih jedanaest, osjeti se pad kvalitete u igri Reala. Pitanje je, naravno, radi li se tu uistinu o nedostatku kvalitete kod mlađeg hrvatskog veznjaka, u odnosu na starijeg kolegu, ili je nedovoljan broj nastupa jednostavno rezultirao određenom stagnacijom kod njega.

Eriksen je u ovome trenutku puno kvalitetniji i pouzdaniji igrač od Matea i Danija, ali je činjenica da, za razliku od Modrića, njegove slabosti dođu do izražaja u određenim obrambenim zadacima.

Danac u ovome trenutku ne vrši pritisak kako bi iz Londona prešao u Madrid, kao što su to svojedobno uradili Bale i Modrić, ali je jasno kako je otvoren za jedan potencijalni angažman u Realu.

Marca sugerira kako Eriksenu treba biti jasno da je i Modrić iz Tottenhama otišao kao odličan igrač, ali je u Realu postao uistinu vrhunski. Ako veznjak Spursa nije spreman za taj izazov ili u sebi nema određenu rezervu iz koje bi mogao izvući dodatnu kvalitetu, onda mu je posve moguća sudbina Jamesa Rodigueza.

Što se tiče same poslovne strane, znajući koliko je Daniel Levy težak pregovarač, vjerojatno u Realu ne računaju s Eriksenom ''preko noći''. Uostalom, Mauricio Pochettino, trener Tottenhama, zamolio je upravu da svu trgovinu završe na početku ljeta, kako bi mogao znati s kim raspolaže u pripremama za novu sezonu.

S obzirom na odlazak Tobyja Alderweirelda u Manchester United, vrlo je teško zamisliti da bi Levy ovoga ljeta prodao i Eriksena. Naravno, osim ako mu stigne ponuda koju ne može odbiti. A pitanje je koliko su klubovi kao Real u ovome trenutku spremni ponuditi za igrača njegova profila. Vjerojatno ne onu svotu koja dodiruje granicu boli predsjednika Spursa.

Video: Christian Eriksen - 2017/2018 HD
Kopirati
Drag cursor here to close