Plemenitog kova

'Chiellini s 37 nosi Italiju, a nekad su se igrači opraštali s 30!'

"Talijani su bili taman za toliko bolji. Igraju dobro, noga do noge, svi se bore, Chiellini se baca s 37 godina, zaslužili su".
Sport / Nogomet | 03. 07. 2021. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HRT / Anton Samovojska, EUROPEO / HRT

Italija je s 2:1 pobijedila Belgiju i izborila polufinalni dvoboj sa Španjolskom. Prokomentirali su utakmicu u HRT-ovoj emsiji EUROPEO Robert Prosinečki i Anton Samovojska.

"Talijani su bili taman za toliko bolji. Igraju dobro, noga do noge, svi se bore, Chiellini se baca s 37 godina, zaslužili su", rekao je Prosinečki.

"Za kvalitetu belgijskih igrača sve što su ostvarili dosad je premalo. Imali su problema. Ove godine je puno proživljavao De Bruyne, ovdje im se dogodila jedna ozljeda, onda Eden Hazard praktički dvije godine ne igra na razini kakav je bio u Chelseaju. S pravim tim dvojcem vjerojatno bi to bila drugačija priča. No Italija je ovako bila bolja, cijeli turnir igra dobro. Mancini je sjajno povezao talijansku čvrstu obranu i napadačku igru. Pokazivao je da je majstor takve igre i u Manchester Cityju. Ovo im je 13. utakmica zaredom koju su dobili, a primili su dva gola", dodao je Samovojska, koji smatra i kako je talijanski izbornik u nacionalnoj momčadi gotovo prekopirao koncept Kloppovog Liverpoola.

"Oni su pravi kao ekipa, super atmosfera, Immobile možda nije bio najbolji, ali je dao sve za ekipu. Igraju tvrdo pozadi, ali imaju puno pasova i puno kvalitete", nadovezao se Prosinečki, koji posebno jako hvali iskusnog Chiellinija, kao i Samovojska.

"Chiellini je odigrao briljantnu utakmicu. Gledao sam talijanske novine, on je sanjao okršaj s Lukakuom. Nevjerojatno je kako neki nogometaši u tim godinama igraju sjajne utakmice. Pepe s 38 drži stopersku poziciju u Portugalu, pa naš Luka Modrić, pa tu je Cristiano Ronaldo... Igrači su se ranije opraštali s 30!". kazao je stručni komentator Anton Samovojska.

Kopirati
Drag cursor here to close