Zbog Abramoviča

Chelseaju zamrznuta imovina - klub ne može biti prodan!

"To uključuje dozvole klubu da nastavi igrati utakmice i druge aktivnosti vezane uz nogomet, što će zauzvrat zaštititi Premier league, širu nogometnu piramidu, vjerne navijače i druge klubove", dodaje vlada.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2022. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska vlada u četvrtak je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik prvoligaša Chelsea čija je prodaja na čekanju.

"Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea sada također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva", navodi se u priopćenju vlade.

Abramovič se trenutačno suočava sa zamrzavanjem imovine, zabranom poslova s pojedincima i tvrtkama u Velikoj Britaniji te zabranom putovanja.

Britanska vlada pojašnjava da je "s obzirom na značajan utjecaj koji bi današnje sankcije imale na nogometni klub Chelsea i njihove potencijalne posljedice, jutros izdana dozvolu kojom se odobrava nastavak niza nogometnih aktivnosti u Chelseaju".

"To uključuje dozvole klubu da nastavi igrati utakmice i druge aktivnosti vezane uz nogomet, što će zauzvrat zaštititi Premier league, širu nogometnu piramidu, vjerne navijače i druge klubove", dodaje vlada.

Ostali oligarsi na meti ovih sankcija su generalni direktor ruskog naftnog giganta Rosneft Igor Sechine, predsjednik VTB banke - druge najveće banke u Rusiji - Andrej Kostin, izvršni direktor energetske kompanije Gazprom Alexei Miller, predsjednik naftnog i plinskog giganta Transnefta Nikolaj Tokarev i predsjednik Upravnog odbora Bank Rossiya Dmitrij Lebedev.

"Današnje sankcije još jednom pokazuju da oligarsima i kleptokratima nije mjesto u našem gospodarstvu ili našem društvu. Svojim bliskim vezama s Putinom suučesnici su u njegovoj agresiji", navodi se u priopćenju ministrice vanjskih poslova Liz Truss o ruskoj invaziji Ukrajine.

Ove sankcije dio su niza uzvratnih mjera koje je britanska vlada poduzela kako bi utjecala na rusko gospodarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close