Premier League

Chelsea rutinski prizemljio Svrake; Čekićari prestigli Liverpool

Chelsea je gotovo rutinski stigao do pete uzastopne pobjede u svim natjecanjima, a golove u pobjedi 2:0 protiv Newcastlea postigli su su Olivier Giroud (31) i Timo Werner (39).
Sport / Nogomet | 15. 02. 2021. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Thomasa Tuchela nije imala velikih problema s Newcastleom u 24. kolu engleske Premier lige.

Chelsea je gotovo rutinski stigao do pete uzastopne pobjede u svim natjecanjima, a golove u pobjedi 2:0 protiv Newcastlea postigli su su Olivier Giroud (31) i Timo Werner (39).

Otkako je Thomas Tuchel stigao na Stamford Bridge, Chelsea je upisao pet pobjeda i remi, primivši samo jedan gol.

Za Tuchela je važno i što se među strijelce napokon upisao Werner koji je zabio svoj prvi ligaški pogodak nakon posta koji je trajao 1.000 minuta.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za Chelsea.

Popularni Kova dobio je na Twitter za svoju izvedbu nadimak 'Rolls Royce', jer je imao 108 dodira s loptom, 95,6 posto točnost pasova, dva ključna dodavanja, jednu kreiranu veliku šansu, osam uspješnih driblinga i 11 dobivenih dvoboja od 13.

West Ham u posljednje vrijeme zaista igra sjajno, a u ponedjeljak su na svom stadionu u Londonu ispratili Sheffield United sa 3:0. Time su došli na diobu četvrtog i petog mjesta sa 42 boda.

Čekićari su ovom pobjedom preskočili Liverpool i trenutno mu bježe dva boda. To je nešto što ni najprecizniji prognozeri početkom sezone nisu mogli predvidjeti.

West Ham je od samoga početka krenuo na tri boda, a krajem prvog poluvremena gosti su bili neoprezni u svom šesnaestercu, točnije Basham je pokosio Lingarda nakon lijepe akcije domaćina. S bijele točke precizan je bio kapetan Declan Rice. Bilo je to u 41. minuti.

U drugome dijelu prvo je Issa Diop (58.) povisio na 2:0, nakon udarca iz kuta, da bi Ryan Fredericks na samom kraju (90+6.) pogodio za 3:0 preciznim udarcem s desetak metara.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close