Sveti mjesec

Chelsea prvi klub iz Premier lige čiji će stadion biti domaćin organiziranog iftara

Ramazan počinje 23. ožujka i trajat će do 21. travnja.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2023. u 08:56 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski premijerligaš Chelsea će 26. ožujka na svom stadionu "Stamford Bridgeu" organizirati otvoreni iftar, nekoliko dana nakon početka muslimanskog svetog mjeseca ramazana, prenosi Anadolija.

Tako će Chelsea postati prvi klub iz Premier lige čiji će stadion biti domaćin organiziranog iftara.

"U nedjelju, 26. ožujka, Chelsea Foundation će biti domaćin otvorenog iftara pored terena na Stamford Bridgeu, što će biti prvi put za klub i neki stadion u Premier ligi", navodi se u priopćenju londonskog kluba.

Ramazan počinje 23. ožujka i trajat će do 21. travnja.

"Određeni broj lokalnih džamija i članovi muslimanske zajednice u Chelseaju, kao što su navijači i učenici škola, bit će pozvani da prisustvuju, zajedno sa osobljem Chelsea FC", priopćeno je iz kluba.

Šef fondacije Chelsea Simon Taylor rekao je da su "oduševljeni" što organiziraju otvoreni iftar i jedva čekaju da požele dobrodošlicu svima.

Londonski klub je dodao da će se događaj organizirati u suradnji sa Ramadan Tent Projectom, nagrađivanom dobrotvornom organizacijom osnovanom 2013. Projekt ima za cilj da okupi zajednice i razvije razumijevanje o ramazanu.

Chelsea je 2021. pokrenuo kampanju "No To Hate", poduzeo mjere protiv rasizma, govora mržnje i diskriminacije te promovisao jednakost, raznolikost i inkluziju.

Kopirati
Drag cursor here to close