Očekivani odlasci

Četiri igrača napustila Zrinjski

Zrinjski se riješio četiri očekivana imena s manjom minutažom, a na listu bi mogao uskočiti i Luka Lučić
Sport / Nogomet | 21. 12. 2017. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Tonćija Kukoča i Krešimira Bandića, tabor Zrinjskog napustili su i Momčilo Mrkajić te Salko Jazvin s kojima je branitelji naslova postigao sporazumni raskid ugovora. Očekivani su to odlasci pa ne možemo govoriti o šokantnim promjenama u taboru Plemića.

''Zrinjski službeno potvrđuje sporazumni raskid ugovora s Momčilom Mrkaićem (27). S obzirom da se radi o igraču koji je u prvom dijelu sezone upisao samo dva službena nastupa, donesena je zajednička odluka da je raskid suradnje najbolje rješenje za obje strane. Mrkaić je u naš klub stigao u ljetnom prijelaznom roku 2016. godine, u prošlosezonski naslov prvaka ugradio je devet nastupa, dok je još tri nastupa upisao u Kup natjecanju u kojima je postigao jedina dva pogotka'', priopćio je Zrinjski.

Što se tiče Jazvina, on je u redove aktualnog prvaka BiH stigao prije šest mjeseci, ali kako su nije uspio izboriti za veću minutažu, upisao je samo dva nastupa, dogovoren je raskid suradnje te će kao slobodan igrač moći potražiti novi angažman.

Dakle, Zrinjski se riješio četiri očekivana imena s manjom minutažom, a na listu bi mogao uskočiti i Luka Lučić, koji je zbog velike konkurencije također jako malo korišten. Što je s prometom u drugom smjeru? Zasad, tu je samo 20-godišnji desni bek Advan Kadušić koji je Pod Bijeli brijeg došao nakon što nije produljio suradnju sa Sarajevom u čijem je dresu odigrao 50 utakmica i stekao status mladog reprezentativca. U dresu s lentom želi svoj drugi naslov prvaka – prvi je osvojio kao dio šampionskog kadra Bordo tima u sezoni 2014./2015.

''Drago mi je što sam došao u Zrinjski. S velikim optimizmom gledam prema nastavku sezone i imam veliku želju i ambiciju ovdje se dokazati. Znam da sam došao u veliki klub, zahtjevi su visoki, ali vjerujem u sebe, kao i u to da Zrinjski može obraniti titulu. Jedva čekam početi raditi i trenirati s novim suigračima'', rekao je Kadušić za SportSport.ba.

''U Sarajevo sam došao praktički kao dijete, tu sam se afirmirao kao igrač i zahvalan sam na svemu što su mi dali u dosadašnjoj karijeri. Ipak, na kraju stvari nisu ispale onako kako su oni, ali i ja sam, priželjkivao. Sarajevo će ostati dio mene i u budućnosti ću se rado vraćati u glavni grad BiH, gdje sam proveo nezaboravne trenutke. Sarajevu želim sve najbolje'', dodao je.

Uz Kadušića koji je uskočio na problematičnu poziciju desnog beka, za očekivati je da će Zrinjski dovesti i par dokazanih, iskusnijih igrača. Ono što je sigurno, tražiti će se novi vratar, budući da struka nakon odlaska Bandića na raspolaganju ima samo dvojicu čuvara mreže, od kojih će Kenan Pirić na ljeto preći u Maribor. Slovenski prvak želi i veznjaka Marijana Ćavara, za kojeg, kao i za Pirića, nudi 300.000 eura, no iako iz Slovenije stižu informacije da je priča gotova, zasad iz Zrinjskog nema potvrde transfera.

Kopirati
Drag cursor here to close