Zenica

Čelik i Sloboda odigrali bez golova

Domaćin je na početku utakmice imao nekoliko izglednih prilika.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2019. u 21:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Čelik i Sloboda odigrali bez golova 

Čelik je u 11. kolu BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ugostio tuzlansku Slobodu, a susret je završio neriješenim rezultatom 0:0.

Domaćin je na početku utakmice imao nekoliko izglednih prilika, ali Haris Dilaver u 6. minuti u petercu gostiju nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom. Minutu kasnije Anel Dedić nije uspio iskontrolirati loptu na oko šest metara od gola pa su gosti otklonili opasnost. Dilaver je u 9. minuti sa oko sedam metara šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Gosti su u 33. minuti istrčali brz kontranapad, ali golman Bojan Pavlović napustio gol i blokirao šut Samira Bekrića sa oko 10 metara iskosa sa lijeve strane. U nastavku iste akcije, domaći stoper Slavko Brekalo zaustavio je na gol-liniji šut sa oko šest metara koji je uputio Asim Muratović.

Čelik ponovo agilniji i na otvaranju drugog poluvemena, ali je najbolja šansu na utakmici imala Sloboda, odnosno Bekrić. On je u 68. minuti ponovo izašao sam pred Pavlovića, koji je ponovo napustio gol te njegov šut sa oko 10 metara skrenuo u korner.

Čelik je, nakon prodora kapetana Anela Dedića, u 74. minuti ponovo zaprijetio, ali je šut Mahmutovića sa oko sedam metara otišao preko gola. Nakon kornera sa desne strane u 87. minuti, preko gola je glavom sa oko pet metara šutirao i stoper Čelika Vedran Vrhovac.

U sudačkoj nadoknadi Nermin Jamak na petercu nije uspio zahvatiti loptu koju mu je ubacio Dedić, pa je susret na Bilinom polju, koji je promatralo oko 1.000 gledatelja, okončan bez pobjednika i bez golova.

Kopirati
Drag cursor here to close