Prijateljska utakmica s dva crvena kartona

Čelik bolji od Veleža

Velež je utakmicu počeo u sastavu Bogdanović, Zeljković, Hasanović, Dejanović, Sinanović, Radovac, Hrustanović, Sijamija, Barou, Zaimović, Pantelić.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2022. u 23:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu priprema za novu sezone i nastup na Europskoj sceni, nogometaši Veleža su odigrali i prvu kontrolu utakmicu. Zenički Čelik je organizirao utakmicu u sklopu proslave svog 77 rođendana, a za protivnika je izabrao mostarski sastav na čijoj klupi je debitirao novi trener Amar Osim.

Velež je utakmicu počeo u sastavu Bogdanović, Zeljković, Hasanović, Dejanović, Sinanović, Radovac, Hrustanović, Sijamija, Barou, Zaimović, Pantelić, a već u ranoj fazi, petoj minuti Sijamija je iskoristio pogrešku golmana Čelika.

U nastavku utakmice uslijedio je oproštaj legendarnog napadača Zeničana, Aidina Mahmutovića koji je odlučio okačiti kopačke o klin na večerašnjoj utakmici nakon deset minuta igre. U nastavku susreta, prvo je Emir Karalić postigao gol za izjednačenje, igrala se 25.minuti. U 49.minuti je sudac Sivac isključio Denisa Zvonića, pa su igrača više iskoristili domaći u 64.minuti. Pršeš je izgubio jednu loptu što je znao kazniti Besim Kolić. Deset minuta prije kraja utakmice, još jedan crveni karton, ovaj put za golmana veleža Ribića.

Svoje pripreme Velež nastavlja na Kupresu, gdje će boraviti narednih osam dana, a prva naredna prijateljka utakmica bi trebala biti protiv Zvijezde Gradačac.

Kopirati
Drag cursor here to close