''Želim zajedništvo''

Casillas odustao od kandidature za čelnika Španjolskog nogometnog saveza

Casillas (39) je iznenadio mnoge kada je u veljači i službeno potvrdio kandidaturu za predsjednika RFEF-a, ali je ipak odustao od utrke za prvog čovjeka španjolskog nogometa.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2020. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iker Casillas, legendarni vratar Real Madrida, odustao je od kandidature za predsjednika Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) na izborima najavljenima za ovu godinu, prenosi Anadolija.

Casillas (39) je iznenadio mnoge kada je u veljači i službeno potvrdio kandidaturu za predsjednika RFEF-a, ali je ipak odustao od utrke za prvog čovjeka španjolskog nogometa.

“Želio bih vas obavijestiti da sam odlučio odustati od kandidature na izborima u Savezu. Glavni motiv pri toj odluci je izuzetna društvena, ekonomska i zdravstvena situacija u kojoj se zemlja nalazi, a ona je gurnula izbore u drugi plan. Mislim da nije vrijeme za podjele, već je zajedništvo ono što treba nogometu i našem društvu. U sportskoj sferi i nogometu kojim rukovodi Savez trebamo se fokusirati na pomoć igračima, klubovima i natjecanjima. Izbori bi nas samo izmorili i fokusirali na napore koji sada nisu toliko bitni”, objavio je nekadašnji vratar Reala i reprezentacije Španjolske.

Istaknuo je također kako vjeruje da je sadašnji izborni proces nedovoljno pošten i transparentan te kako se želi ponuditi na raspolaganje i promijeniti ga nabolje.

Izbori za predsjednika Španjolskog nogometnog saveza trebali bi biti održani 17. kolovoza, a jedini preostali kandidat je Luis Rubiales, aktualni predsjednik, koji bi mogao dobiti novi mandat.

Casillas je proveo 16 sezona na golu Reala, prije odlaska u Porto 2015. godine. Za slavni madridski klub nastupio je u 725 natjecateljskih utakmica i, između ostalog, osvojio tri Lige prvaka i pet titula u Španjolskoj. Za nacionalni tim, s kojim je bio europski prvak2008. i 2012. i svjetski 2010. godine, branio je čak 167 puta.

Kopirati
Drag cursor here to close