Novi vratar Porta

Casillas nakon 16 godina napustio Real

Sport / Nogomet | 12. 07. 2015. u 10:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski vratar Iker Casillas napustio je redove Reala iz Madrida nakon 16 godina i postao novi vratar Porta.

Nakon što je sinoć dogovorio transfer s portugalskim prvakom, danas se legendarni vratar pojavio na konferenciji za medije, ali nije se mogao suzdržati, briznuo je u plač.

"Moram doći na ovak velik stadion kako bih se oprostio sa svima vama, pogotovo s navijačima Reala. Od subote više nisam igrač Real Madrida, igrat ću za Porto", rekao je Casillas s knedlom u grlu i nastavio:

"Odlazim u Porto iz puno razloga. Prvi je taj što mi je trener Porta prenio uzbuđenje. Drugo, jer su me osvojili svojom ljubaznošću. Napravit ću sve da ih ne razočaram i borit ću se koliko je moguće da im donesem što više titula."

No ubrzo se vratio na temu Reala.

"Ovaj klub me nije samo naučio da budem dobar sportaš, već i dobra osoba. Naučio sam puno od svojih trenera, bili su ključni u mojem razvoju, uvijek su mi pružali podršku. Želim se zahvaliti svojim roditeljima i obitelji. Hvala navijačima, koji su mi pomogli da podignem svaki trofej, koji su bili sa mnom u dobrim i lošim trenucima", rekao je suzni Iker i dodao:

"Samo želim da me se zapamti kao dobru osobu s mojim manama. Tisuće hvala, gdje god otišao uvijek ću reći 'Hala Madrid'. Nadam se da se vidimo u budućnosti, neću reći zbogom, jer ovo nije zbogom. Vidimo se uskoro."

Za Real Madrid je odigrao 725 utakmica. Od 1999. do 2015. godine s prvim timom madridskog tima osvojio je brojne trofeje.

U bogatoj karijeri osvojio je tri Lige prvaka, jedno svjetsko klupsko prvenstvo, Interkontinentalni kup, dva europska superkupa, pet španjolskih prvenstava, dva Kupa kralja, i četiri superkupa.

Od Casillasa se porukom na Twitteru emotivno oprostio suigrač Sergio Ramos objavivši prigodni video.

Rukovodstvo Reala pokušava dovesti 24-godišnjeg golmana Manchester Uniteda Davida De Geu.

Kopirati
Drag cursor here to close