Suspenzija ostaje

CAS odbio Blatterovu žalbu

Sport / Nogomet | 05. 12. 2016. u 15:57 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski arbitražni sud (CAS) odbio je žalbu bivšeg predsjednika FIFA-e Josepha Seppa Blattera, čime je na snazi ostala ranije izrečena šestogodišnja suspenzija bavljenjem aktivnostima vezanim za nogomet, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog korupcije, dugogodišnji predsjednik FIFA-e Blatter i predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini u prosincu prošle godine suspendirani su iz svijeta nogometa na period od osam godina.

Arbitražna komisija FIFA-e naknadno je potvrdila presudu Etičke komisije, ali je smanjila suspenziju sa osam na šest godina. CAS je danas saopćio odluku da u cijelosti potvrđuje šestogodišnju suspenziju Blattera.

Suspenzija je uslijedila nakon otkrivanja da je Blatter 2011. godine Platiniju uplatio dva milijuna švicarskih franaka, a dvojac je to obrazložio kao dio njihovog usmenog dogovora kojim je Platini 1998. i 1999. godine dvije godine bio Blatterov savjetnik.

“Sud je utvrdio da ne postoji nikakav pisani trag o postojanju usmenog dogovora između Blattera i Platinija o plaćanju milijun franaka godišnje za Platinijeve savjete FIFA-i. Naknadnom uplatom dva milijuna franaka bez pisanog sporazuma o tome Blatter je prekršio FIFA-in etički kodeks i sud smatra da je ranije izrečena kazna prikladna“, navodi se u odluci CAS-a.

Nakon 17 godina Blatterove ere na čelu Svjetske kuće nogometa, u veljači ove godine na funkciju predsjednika FIFA-e izabran je bivši generalni tajnik Gianni Infantino.

Kopirati
Drag cursor here to close