sanirali dugove

CAS ipak pomilovao Partizan

Sport / Nogomet | 28. 03. 2017. u 14:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arbitražni sud za sport (CAS) danas je objavio da Fudbalski klub Partizan iz Beograda može igrati u europskim natjecanjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Prethodno je UEFA suspendirala Partizan na tri godine iz europskih klupskih natjecanja nakon što je njeno tijelo zaduženo za kontrolu financijskog poslovanja utvrdilo da beogradski klub po treći put u pet godina nije ispunio svoje obaveze.

Partizan je 30. rujna 2016. godine imao dug u iznosu od 2,5 milijuna eura, koji se uglavnom odnosio na neplaćene obveze na ime poreza i doprinosa.

Međutim, Partizan je tokom žalbenog postupka pred Arbitražnim sudom za sport predstavio nove dokaze prema kojima je očistio svoj poreski račun.

"FK Partizan dostavio je nove dokaze, povodom optužbi koje su se odnosile uglavnom na neplaćeni porez Republici Srbiji, poslije čega je ustanovljeno da je ispunio sve preduvjete da iduće sezone može nastupiti u natjecanjima pod okriljem UEFA", kaže se između ostalog u saopćenju CAS-a.

Partizan je trenutno drugoplasirani tim Super lige Srbije i postoji velika mogućnost da se plasira u neko od UEFA-inih natjecanja, Ligu prvka ili Ligu Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close