Liga MZ

Čapljina II u ljepotici svih natjecanja nadigrala prošlogodišnjeg prvaka

U Čapljini je započela Liga mjesnih zajednica, a odmah na otvaranju Čapljina II iznenadila je prošlogodišnje prvake.
Sport / Nogomet | 25. 07. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu večer osamnaestog izdanja Lige mjesnih zajednica Čapljine obilježila je druga utakmica seniorskoga programa Dračevo/Sjekose - Čapljina 2, kakva po atraktivnosti gotovo nije viđena u ovom natjecanju.

Bila je to spektakularna utakmica, utakmica za nogometne sladokusce. Kvalitetan nogomet, vrtoglavi rezultatski obrati i na kraju pobjeda Čapljine 2 6:5 (4:4) pogotkom u zadnjoj minuti protiv branitelja naslova.

U samom početku preko Marija Čerkeza i Filipa Barića, Čapljina je povela 2:0. Sredinom prvog dijela na scenu stupa Ante Pažin, bivša nada GOŠK-a, koji s dva elegantna pogotka izjednačuje, a minutu-dvije potom Bruno Jurica dovodi prvake do prednosti 3:2. Čapljinci su se brzo pribrali, najprije Filip Barić drugim pogotkom izjednačuje na 3:3, a zatim Kruno Maslać preokreće na 4:3. Do kraja poluvremena Dračevo/Sjekose trećim pogotkom Ante Pažina stižu do izjednačenja 4:4.

U nastavku su obje ekipe više pozornosti posvetile obrani, dok se sredinom poluvremena nije “naljutio” vratar čapljine Ivan Pažin koji solo prodorom dovodi svoju momčad u vodstvo. Koju minutu potom uzvraća mu kolega sa suprotne strane Danijel Jurica 5:5. Kad su svi očekivali da će se raspucavati jedanaesterci, Kruno Maslać pogađa u zadnjoj minuti za Čapljinu 2 i konačnih 6:5.

U uvodnoj utakmici Šuškovo Naselje svladalo je Počitelj/Hotanj 3:0, poluvrijeme 1:0. Iako je prva dionica obećavala ujednačeniju igru, u nastavku je do izražaja došla uigranost Šuškova. Strijelci Marko Markić, Marko Prce i Mateo Kozarić po jedan pogodak.

U uvodu seniorskoga dijela turnira odigrane su dvije utakmice omladinske lige. U prvoj uvjerljiva pobjeda Počitelj/Hotnja protiv nekada jakog Gabela Polja 4:0. Po dva pogotka postigli su Kustura i Doveden.

U drugoj je Dračevo, također uvjerljivo, 5:0 (3:0) svladalo Zviroviće/Prćavce. Po dva pogotka za pobjednike dali su Marko Mrvalj i Kralo Bulum, a jedan Gabrijel Jurica. 

Rezultati prve turnirske večeri

Liga kadeta

1. Gabela Polje - Počitelj/Hotanj 0:4,
2. Zvirovići/Prćavci - Dračevo/Sjekose 0:5.

Liga seniora

1. Šuškovo - Počitelj/Hotanj 3:0 (1:0)
2. Dračevo - Čapljina 2 5:6 (4:4). 

Kopirati
Drag cursor here to close