Bivši trener Šibenika

Čanadi najbliži klupi Veleža?

Najviše se zadržao u Altachu, kojeg je dvaput uveo u Bundesligu, a od trenerskih uspjeha valja izdvojiti onaj u Atromitosu. S tim grčkim prvoligašem je dvaput izborio plasman u Europu (4. mjesto).
Sport / Nogomet | 27. 06. 2024. u 01:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme su počele bez službenog šef struke. Nakon Deana Klafurića, Velež je krenuo u potragu za novim trenerom. Licitiralo se imenima od Jerka Leke do Mersada Selimbegović. Kako stvari stoje, ovo bi mogla biti treća sreća za Velež. U kasni satima u četvrtak, pojavilo se ime Damira Čanadija, trenera koji je poprilično nepoznat za prostore u BiH, ali oni koji prate hrvatski nogomet, sjetit će Čanadija kao trenera Šibenika.

Njegovi roditelji emigrirali su u Austriju 1967. godine gdje se tri poslije rodio Damir koji će svoju igračku karijeru početi graditi krajem devedesetih u Austriji iz Beča. Promijenio je veliki broj klubova, niželigaških u Austriji, prije nego što se 2010 godine oprostio. Igrao je veznjaka, od matične bečke Austrije preko niželigaških klubova.

Trenerska karijera je nudila puno zvučnija imena. Najviše se zadržao u Altachu, kojeg je dvaput uveo u Bundesligu, a od trenerskih uspjeha valja izdvojiti onaj u Atromitosu. S tim grčkim prvoligašem je dvaput izborio plasman u Europu (4. mjesto), a vodio je od poznatijih klubova i njemački Nürnberg u 2. Bundesligi.

Bio je trener i bečkog Rapida, a jednu sezonu proveo je u moskovskom Lokomotivu kao član stručnog stožera. Posljednji klub u kojem je radio bio je Šibenik. Kojeg je vodio u dva navrata. U prvom mandatu deset utakmica nakon čega je otpušten, a onda je klub kupio Željko Karajica, menadžer boksača Filipa Hrgovića. I nagovorio Čanadija na povratak. U tom drugom mandatu je u dvadeset utakmica imao omjer 6-2-12, ali je uspio Šibenik dovest do finala kupa preko Dinama.

Kopirati
Drag cursor here to close