Izbornik Slovačke čeka prvu pobjedu

Calzona: Moramo imati više samopouzdanja

Krenuo je Calzona od Azerbejdžana i poraza 1:2, nakon čega su uslijedila četiri remija, Bjelorusija, Crna Gora, Čile, Luksemburg.
Sport / Nogomet | 26. 03. 2023. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radio je u Perugii, Alessandriji, Sorentu, Empoliju, Napoliju, Cagliariju, ali niti u jednom ovom klubu nije bio samostalni trener. Uglavnom asistent. Prvi pravi posao je dobio upravo na klupi Slovačke reprezentacije. Tamo je zamijenio Stefana Tarkovica. Krenuo je Azerbejdžana i poraza 1:2, nakon čega su uslijedila četiri remija, Bjelorusija, Crna Gora, Čile, Luksemburg. Naravno, bez pobjeda je Francesco Calzona brzo došao na udar, pa je pred susret s BiH pod velikim pritiskom.

"Nismo mogli igrati onako kako smo planirali, prije svega taj visoki presing, što je posljedica neuigranosti. Ovo je naše treće okupljanje i 15. trening, a moram reći da imamo 25 različitih mentaliteta, koje igrači nose iz svojih klubova. Nije to alibi, ali je tako, pa moramo sve to ujediniti. Lično, mislim da je rad izbornika posao koji donosi situacije pod pritiskom. Ne ide uvijek sve po planu, ja prihvaćam kritiku javnosti, ali vjerujem u svoje igrače. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem i što oni osjećaju dio krivice. Pravili smo početničke greške, dosta lopti izgubili u dodavanjima. Moramo biti više na lopti, moramo imati više samopouzdanja. BiH je kvalitetna selekcija, igrali su tri puta baraž za Europsko prvenstvo, to nije naš alibi, nema straha, ali su to činjenice. Ja vjerujem u ove momke koji su tu. Mi se trebamo okrenuti sebi, ne želimo obraćati preveliku pažnju na njih", poručio je Calzona.

Kopirati
Drag cursor here to close