Proslavio svoje prezime

Čak 11 brazilskih igrača s U20 prvenstva dobilo ime po argentinskoj legendi!

Čini se kako su se mnogi Brazilci u to doba divili Romanu jer su svojoj djeci odlučili nadijenuti njegovo ime, a ti klinci danas pokušavaju i sami postati ono što je njihov veliki imenjak nekoć bio – nogometni profesionalci.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2020. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Diario AS / Juan Roman Riquelme

Jedan od najvećih igrača Boca Juniorsa, jedan od najvećih argentinskih nogometaša uopće, Juan Roman Riquelme osvojio je čak 15 trofeja s jednim od najvećih argentinskih klubova, a nekoliko njih preko grbače brazilskih velikana Palmeirasa i Gremija.

Čini se kako su njegove sjajne partije protiv brazilskih klubova prošle itekako zamijećeno u najnogometnijoj zemlji na svijetu tih godina, a posljedice njegovih sjajnih partija osjećaju se i danas.

Čini se kako su se mnogi Brazilci u to doba divili Romanu jer su svojoj djeci odlučili nadijenuti njegovo ime, a ti klinci danas pokušavaju i sami postati ono što je njihov veliki imenjak nekoć bio – nogometni profesionalci. Naime, čak 11 igrača koji igraju na prvenstvu Sao Paola do 20 godina, imaju u svom imenu varijaciju Riquelmeovog prezimena.

Svi ovi nogometaši rođeni su između 2000. i 2005. godine, danas dakle imaju između 15 i 20 godine i traže svoje mjesto pod nogometnim suncem s imenom „Riquelme“ na leđima. Njihovim roditeljima nije nedostajalo kreativnosti pri preimenovanju pa su mnogima dali brazilske inačice tog slavnog imena.

Riquelmo (Cruzeiro), Riquelmy (Cruzeiro), Riquelme (Fortaleza), Rikelmi (Juventus-SP), Riquelmy (Sao Caetano), Rikelme (Suzano), Riquelme (Vasco), Riquelme (Atlético-GO), Aimar Riquelme (Train- AP), Adrian Riquelme from Cruz de Rezende (RB Brasil-SP) i Riquelme Gomes Ramalho (Nova Iguaçu-RJ). Bilo to s „Y“ ili „K“ u imenu, svi oni pokušavaju dosegnuti svog imenjaka i ponoviti njegovu karijeru.

U jednome trenutku posebno je koncentracija ovog imena bila u klubu Cruzeiro, koji ima svoj mladi tim u kojem nastupaju igrači do 17 godina, ali ima jedna zanimljiva činjenica vezana za ovaj tim.

Naime, čak četiri igrača ovog tima je dobilo ime po proslavljenom argentinskom igraču Juanu Romanu Riquelmeu iako neki imaju malo drugačiju 'izvedbu'.

Tako su tu igrali Rikelme, Riquelme, Riquelmo i Riquelmy.

Foto: Reuters / Mladi nogometaši koji su dobili ime po Riquelmeu

Pravi Riquelme danas ima 41 godinu i u igračkoj je mirovini, ali radi kao podpredsjednik Boce.

Za Barcelonu i Villarreal proslavljeni Argentinac je uspisao ukupno 136 nastupa u La Ligi i postigao je 40 golova, a igrao je i za nekoliko argentinskih klubova, uključujući i Argentinos Juniors u kojem je započeo, ali i završio karijeru.

Najveće uspjehe je ostvario sa Boca Juniorsima, s kojima je pet puta bio prvak Argentine, a četiri puta je bio i proglašavan za najboljeg igrača ove države.

Kopirati
Drag cursor here to close