Nije ovo tragedija...

Čačić: Zadovoljan sam, ova igra mi daje pravo na optimizam!

Sport / Nogomet | 05. 09. 2017. u 21:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Igrali smo dobro, ali smo izgubili. Tursku je ova pobjeda vratila u utrku za Svjetsko prvenstvo. Miješaju mi se emocije zadovoljstva, ali ne mogu biti zadovoljan jer smo izgubili. S obzirom na sve okolnosti odigrali smo kvalitetnih 90 minuta, pokazali smo htijenje, trku, dominaciju, kontrolirali tijek susreta", kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić nakon poraza u Turskoj (0:1).

"Napravili smo jedan kiks, nedostajalo nam je koncentracije i mirnoće za neku kvalitetniju prigodu. Imali smo opet i stativu, uvijek je tijesno protiv Turske, sada se utakmica okrenula na njihovu stranu. Ovo nije tragedija, i dalje smo prvi, a veseli me kako smo igrali. Puno igrača je zadovoljilo, samo nam je falio taj gol. To je nogomet, ponekad se tu dogode takvi porazi."

"Moramo dignuti glavu, ništa još nije izgubljeno. Pred nama su još dvije utakmice, naši suparnici se još međusobno susreću i bit će vrlo neizvjesno. Rekao sam da je ova skupina satkana od puno reprezentacija koje imaju ambicije otići na Svjetsko prvenstvo, a nas sreća nije pomazila niti na Islandu niti u Turskoj, vidjeli ste kakve smo primili golove. Ali, ako budemo pošteni prema sebi, pa i ovom dresu, sve će nam se vratiti."

"Apsolutno da je utakmica s Kosovom ostavila traga na nama, mi smo opet morali igrati nakon 50 sati. Bili smo umorni, ali su igrači pronašli mentalnu snagu, djelovali iznenađujuće svježe, pa mi je baš žao što ih nije nagradilo. Imali smo dobrih situacija za mirniju završnicu, ali nedostajalo nam je koncentracije. No, to je opet posljedica umora."

"Penal? Bilo je vidljivo da je njihov igrač rukom obranio čisti gol. Bio sam daleko, ali smatram da je prije turskog gola bio i prekršaj na Mandžukiću. Trebalo je vratiti taj prekršaj, na kraju smo iz toga primili gol. Kalinić je djelovao svježe, Mandžukića sačuvao za posljednjih pola sata. Obojica su se trudili, nemam nikakvih zamjerki."

"Sada smo dva kola bliže plasmanu u Rusiji, distanca je ista kao i prije ove dvije utakmice. Imamo najbolju gol-razliku, sada se moramo pripremiti za listopad i dvije završne utakmice. Optimist sam, ovakva igra unutar 50 sati mi daje pravo za optimizam. Zadovoljan sam igrom, nekada pobijedite pa vas to odvede u krivu ulicu, ali ovo nije takav slučaj. Bili smo dobri, samo da smo zabili" završio je Čačić...

Kopirati
Drag cursor here to close