Poznati sastavi

Čačić vratio stare adute: Mandžukić u vrhu napada

Sport / Nogomet | 25. 06. 2016. u 18:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska i Portugal bore za četvrtfinale Eura u kojem ih čeka Poljska koja je prošla Švicarsku nakon ruleta 11-eraca.

Stadion u Lensu jedan je od onih na kojem se pisala povijest hrvatskog nogometa. Prije 18 godina na ovom zdanju su Vatreni pobijedili Jamajku 3:1 u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

Kod sastava hrvatske reprezentacije sve je jasno - Ante Čačić se odlučio za postavu koja je odigrali odličnih 90 minuta protiv Turske i 70 protiv Češke.

PORTUGAL: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Jose Fonte, Raphael Guerreiro - Adrien Silva, William Carvalho, Andre Gomes - Joao Mario, Cristiano Ronaldo, Nani

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić

Portugal je bio treći u jednoj od najlakših skupina, a ispred su bili čak i Mađarska i Island. Tako da nema mjesta za preveliki strah jer Hrvatska igra odlično, a Portugal zasad blijedo iako imaju prvu zvijezdu Europskog prvenstva i ponajboljeg nogometaša svijeta Cristiana Ronalda.

Ante Čačić je u petak na press-konferenciji u Lensu razriješio i posljednju dilemu oko sastava, ako je dileme uopće bilo. Očekuje se da će Hrvatska zaigrati u identičnoj postavi koja je istrčala protiv Turske i Češke.

''Teško je reći da na Euru ima laganih suparnika. Ima dosta iznenađenja. Ždrijeb je takav i s time se ne zamaram. Moramo se usredotočiti na ono što nas čeka, moramo sve učiniti da ostanemo na tragu igara koje smo pružili u prve tri utakmice", izjavio je izbornik Ante Čačić uoči osmine finala Eura.

S druge strane, portugalski izbornik također vjeruje u pobjedu i prolaz u četvrtfinale.

''Točno znamo kako moramo odigrati. Imamo veliku dozu samopouzdanja, imamo dobre igrače i mislimo da možemo u četvrtfinale. Igrat ćemo za Portugal, za našu državu, da usrećimo naše navijače i nećemo razmišljati o ničem drugom'', poručio je Fernando Santos.

Hrvatska nikad nije pobijedila Portugal, nije im čak zabila ni gol, ali na ovom Euru ruše se sve prepreke i tradicije. Hrvatska je s pet izmjena pobijedila najjaču momčad Španjolske, pa može i Cristiana Ronalda i njegov Portugal.

Ronaldo je već najavio kako će on i suigrači istrčati protiv Hrvatske, ali ako su im Mađari zabili tri komada, ako u skupini nisu mogli pobijediti ni Austriju ni Island ni Mađarsku, onda samouvjerena i mirna Hrvatska nema što strahovati.

Kopirati
Drag cursor here to close