Prva prepreka

Čačić uoči otvaranja protiv Turske: Dišemo kao momčad

Sport / Nogomet | 05. 09. 2016. u 06:41 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaboraviti Euro, po strani ostaviti priče o neisplaćenim premijama s tog natjecanja, zanemariti prazne tribine i pobijediti Tursku.

To je ukratko plan reprezentacije Hrvatske koja večeras počinje svoju kvalifikacijsku kampanju na putu prema SP-u u Rusiji 2018.

"Hrvatska je jaka te osim ozljede Subašića i oproštaja Srne praktično nepromijenjena, diše i djeluje kao momčad čija kvaliteta nije upitna i vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu i na kraju biti radosniji”, ohrabrio je navijače izbornik Ante Čačić. 

“Rakitić je s nama, dobro je raspoložen, nije nov u momčadi i neće biti nikakav problem što ga nije bilo nekoliko dana na pripremama. Lovre Kalinić je već branio za Hrvatsku, u kontinuitetu dobro brani u klubu, dugo je u reprezentaciji i spreman je odgovoriti zahtjevima ove utakmice", dodao je hrvatski šef.

Turke iznimno cijeni.

"Ni slučajno ne smijemo ući u priču da Turska nije na razini na kojoj bi trebala biti. Bit će dobra, borbena, ambiciozna i danas ne postoji nogometna zemlja koja ne može naći 15 dobrih nogometaša i napraviti dobar rezultat.”

“Ne smijemo se povoditi za onime što je bilo na otvaranju EP-a, moj kolega Terim zna svoj posao i imamo puno poštovanje prema Turskoj. Sigurno nas ne čeka preslika utakmice iz Francuske, a priča o oslabljenoj Turskoj ide im na ruku jer će imati manji pritisak."

Skupinu I Čačić općenito vidi kao zahtjevnu.

"U našoj skupini igraju četiri sudionika EP-a i nigdje nema sigurnih bodova. Zato mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. Uz nas, i Turska, i Island, i Ukrajina vide sebe na SP-u, ali trebat će dobrih igara u kontinuitetu da se to ostvari", zaključio je Čačić. 

Utakmica Hrvatska - Turska na rasporedue je večeras od 20.45.

U preostala dva susreta u skupini I sastaju Ukrajina - Island i Finska - Kosovo.

Kopirati
Drag cursor here to close