Poraz od Islanda

Čačić: Ovo nije bila prava Hrvatska

Sport / Nogomet | 11. 06. 2017. u 21:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Nedostajalo nam je preciznosti i energije, ništa od onoga što smo željeli nismo ostvarili”, kazao je nakon poraza kod Islanda (0:1) u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

"Ovo nije bila prava Hrvatska, bilo je dosta tehničkih grešaka, a oni su očito imali više energije. Utakmica je bila bez šanse, a odlučio je prekid, korner u 90. minuti.Island je vrlo homogena ekipa, a mi nismo imali dovoljno energije za ovakvu utakmicu”, rekao je izbornik Vatrenih za HRT, prenosi Hina. 

“Premalo smo napravili u napadu, jednsotavno nismo imali mirnoće u igri. Oni nisu stvorili niti jednu priliku do 90. minute, pa bi remi bio realan i pravedan.”

“Ne slažem se da sam kasno mijenjao, možda bi bilo bolje da nisam vadio Mandžukića u 89. minuti. Imamo još četiri utakmice dokraja kvalifikacija, još uvijek vodimo na ljestvicii ostaje nam da učinimo sve da odemo kao prvi na SP”, dodao je.

Milan Badelj je istakao kako su Islanđani zasluženo pobijedili, a hrvatska momčad je bila prenervozna.

“Nažalost po nas, loše smo krenuli u utakmicu i postali smo nervozni kada nismo pronalazili načine da uopće dođemo do šanse. Pogubili smo se. Neoprostivo je da smo primili gol u zadnjoj minuti, ostavili smo njihova igrača samoga na pet metara od gola.”

“Mi se stvarno nismo snašli u njihovom visokom presingu i čvrstom bloku. Zaslužena pobjeda Islanđana. Ispred nas su još četiri utakmice i moramo igrati bolje da se plasiramo na SP”, kazao je Badelj.

Kopirati
Drag cursor here to close