spor sa lovrenom

Čačić jasno poručio Lovrenu: "U Hrvatskoj nema mjesta ultimatumima"

Sport / Nogomet | 12. 04. 2016. u 14:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija je ispred svakog pojedinca i u svlačionici reprezentacije nema mjesta ultimatumima, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić po povratku iz Engleske.

Tamo je razgovarao s braničem Liverpoola Dejanom Lovrenom koji je nakon prijateljske utakmice s Mađarskom uvjetovao svoj odlazak na Euro.

"Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao", istaknuo je hrvatski izbornik čije su riječi prenesene na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Lovren se na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske 26. ožujka odbio nastaviti zagrijavati kada je shvatio da ga Čačić neće uvesti u igru. Nakon toga je preko medija poručio izborniku da, ako ne bude igrao u prvoj momčadi, ni ne treba ići na Euro.

Ovaj je vikend izbornik Čačić boravio u Engelskoj, a tu je priliku iskoristio i za razgovor s Lovrenom.

"Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume", rekao je Čačić.

Izbornik naglašava kako Lovren ovu situaciju može i pozitivno iskoristiti.

"Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti", dodao je Čačić

Izbornik Čačić je od početka mandata već obilazio reprezentativce i detalje tih razgovora ne dijeli s javnošću.

"Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas."

Kopirati
Drag cursor here to close