Neumoljiv

Buffon: Osvojimo li dogodine Ligu prvaka, ostajem još jednu sezonu!

Sport / Nogomet | 12. 06. 2017. u 21:53 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda Juventusa i Italije, Gianluigi Buffon, siguran je 99,9 posto kako je ovo njegova zadnja sezona u vrhunskom nogometu, osim ako Stara dama dogodine osvoji Ligu prvaka.

"Imat ću svoju zadnju, intenzivnu sezonu", izjavio je Buffon.

On kaže kako već jasno vidi put kojim će uskoro krenuti.

"Da, 99,9 posto sam siguran da će biti tako", kazao je 39-godišnji vratar za Sky Sport na pitanje hoće li se pridržavati ranijeg obećanja kako će svoje rukavice skinuti nakon sezone 2017/2018.

Jasno mu je kako ova sezona za njega ima višestruku simboliku i kako će upravo u tijeku idućeg natjecateljskog ciklusa doći taj dan kad se legenda kao što je on sam ipak mora oprostiti od profesionalnog nogometa.

Buffon je s Italijom 2006. godine osvojio naslov prvaka svijeta, a plasira li se nacionalna vrsta njegove zemlje za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji, svakako će zadržati opciju mogućeg oproštaja od nogometa upravo na najvećoj svjetskoj smotri.

Ali nije samo Svjetsko prvenstvo 2018. žarište njegova adrenalina.

"Osvoji li iduće godine Juventus Ligu prvaka, odigrat ću još jednu sezonu", kaže Gianluigi Buffon.

Izgubivši 2017. Champions League finale od Reala i 2015. od Barcelone, Buffon je ostao ''kratak'' za taj trofej.

"Ako osvojimo Champions League, nastavit ću braniti još jednu sezonu kako bih pokušao osvojiti i Svjetsko klupsko prvenstvo, te ostale trofeje u toj sezoni", odlučan je jedan od najboljih svjetskih vratara svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close