Konferencijska liga

Budućnost uzela Kup, Velež nije nositelj

Ždrijeb će biti obavljen 18. lipnja, prve utakmice su na rasporedu 11. srpnja. Kako sada stvari stoje svoju utakmicu kao domaćin u prvom pretkolu Velež će igrati kao domaćin na Grbavici.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2024. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja dilema je otklonjena kada je u pitanju status nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige. Velež je određeno vrijeme bio na granici među 25. nositelja, međutim na kraju je ipak završio u drugoj skupini, jer je Budućnost iz Podgorice osvojila domaći Kup.

Međutim, gledajući imena klubova, u društvu nositelja ima ekipa koji bi eventualno mogle biti poželjni protivnici za Velež. Poput recimo St Joseph's (Gibraltar) ili ekipa kao što su La Fiorita i Tre Penne (San Marino), Inter Club d'Escaldes (Andora), Connah's Quay Nomads (Wales), Crusaders (Sjeverna Irska), Milsami Orhei (Moldavija).

Naravno, tu su na drugoj strani i puno zvučniji i kvalitetniji sastavi poput Dinamo Tbilisija, Žalgirisa, Kuopion Palloseura (KuPs) iz Finske, te od ranije poznati Linfielda, Breiðablika, F91 Dudelange, B36 Tórshavn, Urartua i Budućnost iz Podgorice.

Ždrijeb će biti obavljen 18. lipnja, prve utakmice su na rasporedu 11. srpnja. Kako sada stvari stoje svoju utakmicu kao domaćin u prvom pretkolu Velež će igrati kao domaćin na Grbavici. Ostaje pitanje u kojem terminu s obzirom na to da je ekipa Sarajeva u istom takmičenju i nije isključeno da oni također mogu kao domaćini igrati 11. srpnja. Tu treba dodati i podatak da se 11. srpanj u BiH Dan žalosti.

Kopirati
Drag cursor here to close