Ždrijeb europskih natjecanja

Borac definitivno neće biti nositelj, Velež doznaje rasplet večeras

U pretkolima europskih natjecanja nastupit će četiri bosanskohercegovačka predstavnika.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2024. u 13:34 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi prvak BiH banjalučki Borac definitivno neće imati ulogu nositelja u prvom kolu kvalifikacije za Ligu prvaka. Borcu je loša vijest stigla iz Armenije gdje je Pjunik pobjedom kod Šinika osvojio naslov prvaka Armenije.

Tako Pjunik odlazi među nositelje, a Borac pada u nepostavljenje ekipe. Banjalučani sada znaju sve potencijalne protivnike a to su Ferencvaros (Mađarska), Qarbag (Azerbejdžan), Slovan (Slovačka), Ludogorec (Bugarska), HJK Helsinki (Finska), Klaksvik (Farski Otoci), Shamrock Rovers (Republika Irska), Lincoln (Gibraltar), TNS (Wales), Pjunik (Armenija), RFS Riga (Latvija), Petrocub (Moldavija).

Svoj status u kvalifikacijama danas bi mogao doznati i mostarski Velež. Rođeni će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a ako večeras Partizani pobijedi Engatiju i osvoji naslov prvaka Albanije Velež će sigurno biti nositelj, jer Egnatia ima manji koeficijent.

Ukoliko, pak, Egnatia osvoji naslov, u Konferencijsku ligu bi Partizani koji ima veći koeficijent od Veleža. U tom slučaju Velež bi čekao rasplet Kupa Crne Gore i nadao bi se porazu Budućnosti u finalu od Jezera.

Već ranije se zna da su nositelji u prvom pretkolu Sarajevo, a u drugom Zrinjski.

 

Žrijeb europskih natjecanja bit će obavljen 18. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close