Rođeni kao Pume

Velež najavljuje veći proračun i europske utakmice na Grbavici

Radovi na stadionu Rođeni teku prema planu, s očekivanjem da će biti gotovi "za mjesec ili dva", a najavljeno je potpisivanje ugovora s dobavljačem opreme "Puma"
Sport / Nogomet | 28. 05. 2024. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za kulturu Mostar održana je sjednica Skupštine FK Velež na kojoj su usvojeni važni izvještaji i novi Poslovnik o radu.

Predsjednik Senad Kevelj najavio je značajno povećanje proračuna za narednu sezonu, ističući: "Projekcija proračuna za ovu godinu je da će biti 70 posto veći. Iznosit će od prilike sedam milijuna maraka."

Izgradnja Trening kampa u Blagaju je u punom jeku, a Kevelj ističe: "Novac nije bio problem. Danas je postavljeno posljednje parcele trave. Još su potrebne tehničke stvari, ali ćemo imati teren u Blagaju za početak priprema za sljedeću sezonu."

Radovi na stadionu Rođeni teku prema planu, s očekivanjem da će biti gotovi "za mjesec ili dva".

"Tender za natkrivanje tribine će biti raspisan vrlo brzo. To je urađeno u gradskom budžetu. Organizirali smo Crvenu noć i vrlo smo zadovoljni s onim što smo postigli", dodaje Kevelj.

Osim toga, ističe se i uređenje prostorija iznad kafića, selidba administracije na stadion iz Cernice te potpisivanje ugovora s dobavljačem opreme "Puma".

Također su naručeni uređaji za kontrolu prolaza na tribinama, što će omogućiti bolju organizaciju ulaznica za utakmice u budućnosti.

Utakmice u Europi

Također, najavio je vjerojatnost da će europske utakmice biti odigrane na stadionu Grbavica, uz riječi: "Velika je vjerojatnost da ćemo europske utakmice igrati na stadionu Grbavica."

Dodao je da će poslati dopis za pomjeranje datuma prve utakmice zbog Dana žalosti, ističući: "Tražit ćemo pomjeranje datuma prve utakmice zbog Dana žalosti tijekom obilježavanja genocida u Srebrenici i da nam se termin prebaci za dan kasnije (12. sprnja), ako 11. srpnja bude predviđen za domaćina."

Kada je u pitanju Velež u Europi, još uvijek nije poznat status Mostaraca, odnosno hoće li biti nositelji ili neće u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Odakle kreću Mostarci

Iz Albanije su za Rođene stigle 'loše vijesti', pošto je Egnatia osvojila prvenstvo, iako je Mostarcima odgovaralo da to bude Partizani. Ipak, ostaje Rođenima sada nada da će im se posrećiti s finalom Kupa Crne Gore gdje igraju Jezero i Budućnost.

Naime, sada kada se nije poklopio rezultat iz Albanije, Veležu je neophodno da Jezero osvoji Kup, odnosno da Budućnost ne izbori Europu.

Ekipa Veleža će 17. lipnja početi pripreme za europske utakmice, a ekipa će trenirati na Kupresu i u Mostaru. Za očekivati je i nova pojačanja koja bi pomogla Veležu da ostvari što bolje rezultate u utakmicama kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close