Novi trener

Budimir: Široki Brijeg je idealna stanica za iskorak u karijeri

Novi trener NK Široki Brijeg Marijan Budimir imao je danas službeno predstavljanje.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 14:26 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marijan Budimir u Široki Brijeg stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske momčadi HNK Hajduk Split koju je odveo do finala Uefine Youth lige. Već danas u klupskom kampu "Musa-Karačić" u 17 sati održat će prozivku i povesti momčad na prvom treningu.

"Nakon što sam napravio sve u juniorskom nogometu, osvojili sve trofeje u Hrvatskoj, a onda stiglo i do finala Lige prvaka, rezultata koji će teško netko nadmašiti na ovim prostorima, došlo je vrijeme za iskorak u seniorskom nogometu. Široki Brijeg je idealna stanica za taj iskorak. Ovo je veliki i trofejni klub na ovim prostorima", istaknuo je na predstavljanju novi trener Širokog Brijega, prenosi službena stranica ovog kluba.

Novi trener Plavo-bijelih dolazi na temelju dogovorene suradnje dvaju klubova.

"Dolazak Budimira prvi je čin dogovorene suradnje Širokog Brijega i Hajduka koja će biti formalizirana u sljedećem razdoblju. Uz razmjenu trenerskog i igračkog osoblja, suradnja će obuhvaćati i razmjenu iskustava te produbljivanje odnosa između dvaju kolektiva. Poseban naglasak bit će stavljen i na trenersku edukaciju između Škola nogometa NK Široki Brijeg i Akademije HNK Hajduk „Luka Kaliterna“, otkrio je sportski direktor Širokog Slavko Brekalo.

Stručni stožer novoga trenera Marijana Budimira činit će pomoćni treneri Marko Sičić i Wagner Santos Lago, kondicijski trener Mislav Juričević i trener vratara Nenad Džidić.

"Dolazimo raditi i svi zajedno napredovati, kako igrači tako i treneri. Zanima me samo kolektivni uspjeh. Želimo stabilizirati posao i napraviti iskorak za dalje", rekao je Budimir i poručio kako svi igrači mogu napredovati.

"Kod mene svaki igrač može napredovati, neovisno o njegovom broju godina. Svi imaju istu polaznu točku. U dogovoru sa sportskim direktorom radim na pojačanjima. Sigurno će biti i odlazaka i dolazaka. Vrlo dobro znamo što nam treba i vjerujem kako ćemo odraditi kvalitetan posao", zaključio je Budimir.

Kopirati
Drag cursor here to close