Hercegovački derbi

Budimir: Nismo favoriti, ali idemo na pobjedu protiv Zrinjskog

Dodao je da će biti potrebno puno koncentracije kod ubačaja sa strane i pokušati iskoristiti prostor u obrani Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 02. 09. 2023. u 14:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega u ponedjeljak od 20 sati igraju hercegovački derbi protiv Zrinjskog na stadionu pod Bijelim brijegom.

Trener Marijan Budimir najavio je da će hercegovački derbi biti uzbudljiva i sadržajna utakmica.

"Čestitam Zrinjskom na plasmanu u Konferencijsku ligu. Rezultat koji su napravili je veliki za njihov klub i za nogomet u BiH. Mi ne idemo u Mostar kao favoriti, ali se i nas nešto pita u ovoj utakmici. Idemo na ovo gostovanje s otvorenim gardom. Imamo još dva treninga do utakmice i svi igrači su spremni osim Benića koji je ozlijeđen od ranije. Oni primaju dosta golova, ali isto tako dosta i zabijaju. Imaju oni svoje prednosti i mane, a moji igrači će probati iskoristiti njihove slabije strane kako bi došli do prednosti. Oni imaju dosta iskusnih igrača koji su kvalitetni, a tu prije svega mislim na Bilbiju. Za ovu utakmicu kao i za sve dosadašnje ćemo se dobro pripremiti", kazao je Budimir.

Dodao je da će biti potrebno puno koncentracije kod ubačaja sa strane i pokušati iskoristiti prostor u obrani Zrinjskog.

"Naš rad je uvijek isti i predanost treninzima je način na koji želimo iz utakmice u utakmicu podizati kvalitetu igre. Kako se bliži kraj tjedna i kako dolaze utakmice tako se više fokusiramo na pripremu za određenu utakmicu. Rastemo iz utakmice u utakmicu i nikoga se ne bojimo. U ovom hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog idemo na pobjedu", naglasio je trener Širokog.

Branič Ivan Pranjić istaknuo je da je hercegovački derbi uvijek posebna utakmica koja nosi veliki naboj.

"Ovo će biti jedna jako teška utakmica. Zrinjski je vrhunska momčad koja ima pojedince koji mogu u svakom trenutku jednim potezom riješiti utakmicu. Zato moramo biti koncentrirani i fokusirani kako bismo mogli odigrati dobru utakmicu. Idemo u Mostar puni samopouzdanja i vjerujemo da možemo doći do pobjede", rekao je Pranjić.

Glavni sudac ove utakmice biti će Antoni Bandić iz Gruda.

Kopirati
Drag cursor here to close