brojni rekordi

Brojke ne lažu: Zrinjski na tragu šampionskih sezona

Sport / Nogomet | 06. 04. 2016. u 09:54 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedjeljna pobjeda Zrinjskog kod Slavije bila je osma pobjeda mostarske momčadi na gostovanjima čime je srušen dosadašnji klupski rekord. Zrinjski je slavio na četiri od zadnja pet gostovanja i trenutno je opet najbolja momčad u gostima.

Uz to, Mostarci su u Istočnom Sarajevu došli do 50. boda, a to je nešto što im je u prošlosti redovito garantiralo titulu. Naime, u tri sezone kada je Zrinjski bio prvak države samo je jednom u ovom dijelu sezone imao 50 bodova. Bilo je to u sezoni 2008./2009. kada je Zrinjski uvjerljivo osvojio naslov, postavši prvak tri kola prije kraja.

Lani je Zrinjski u ovom dijelu sezona imao pobjedu manje nego sada i jedan bod manje, a u sezoni 2013./2014. kada je osvojio zadnji naslov prvaka Zrinjski je imao 12 pobjeda i ‘samo’ 43 boda. Isti broj pobjeda kao sada (15), ali bod manje imao je u sezoni 2004./2005., kada su Plemići osvojili svoj prvi naslov.

Do ove sezone, u zadnjih desetak godina osim Zrinjskog samo su još tri momčadi do 23. kola skupili 50 ili više bodova i sve te momčadi na kraju su kroz cilj prošle kao prve. Željezničaru je to dvaput pošlo za rukom, 2012. i 2013., a momčadi koje je tada vodio Amar Osim skupile su 55, odnosno 52 boda.


Zrinjski v Slavija 1:0 by redakcija1

Banjolučki Borac je 2011. imao 52 boda u ovom dijelu, a Široki Brijeg 2006. godine, kada je osvojio svoj posljednji naslov prvaka, imao je 53 boda.

Prema svemu tome u Zrinjskom bi već mogli početi slaviti naslov, no ima 'mali' problem – isti broj bodova osvojila je Sloboda. Tuzlanski klub proživljava svoju najbolju sezonu od osnutka lige i po svemu sudeći neće se dati ‘otresti’ do samog kraja.

Kada je osvajao svoj zadnji naslov Zrinjskom je bilo dovoljan 61 bod, no vrlo je izvjesno da mu ove sezone ne bi dovoljno bilo ni 66 koliko je Sarajevo skupilo lani.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close