Prvi vratar Zrinjskog

Brkić: Svoju "jedinicu" više ne namjeravam ispustiti

U pobjedi 1:0 kod Mladosti u prošlom kolu pobjednički gol postigao je Nemanja Bilbija, no jedna od junaka bio je i vratar Ivan Brkić.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2020. u 11:16 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugom poluvremenu Brkić je zaustavio nekoliko opasnih napada domaćih i sigurno je jedan od najzaslužnijih što se Zrinjski pobjedom povratio nakon dramatičnog poraza od Željezničara.

 'Nikad sebe ne izdvajam na takav način. Smatram da smo svi tu da pridonesemo što boljem rezultatu za klub. Sigurno da je bilo situacija koje moramo bolje rješavati, ali najbitnija su tri boda', rekao je Brkić za Sportske novosti

Ipak, Plemići su si tom pobjedom kupili mir i atmosferu pred zadnju utakmicu u godini, a ona nije mogla biti svečanija. Hercegovački derbi posljednjih godina, uz onaj sarajevski, sigurno je najbolje što Premijer liga može ponuditi.

'Svi znamo što znači hercegovački derbi, svjesni smo da je Široki u vrlo dobroj formi u zadnje vrijeme, ali mi ćemo gledati sebe i pokušati ostvariti što bolji rezultat', dodaje Brkić.

 Iako je sada praktično nezamjenjiv na vratima Zrinjskog, Brkić je do prije samo par mjeseci bio na izlaznim vratima Zrinjskog. Dinko Horkaš bio je prvi vratar, a Brkić na klupi.

U Hajduk ga je htio dovesti bivši trener Zrinjskog, sada već bivši i u Hajduku, Hari Vukas, ali Brkić je ipak ostao.

 'Bila je to ozbiljna opcija, ali na kraju se nije ostvarila. To je sada prošla i završena stvar, a sadašnjost je samo Zrinjski'.

 Uoči početka ove sezone Zrinjski je imao čak četiri vrhunska vratara koji su se borili za mjesto prvog vratara. Dinko Horkaš kasnije je vraćen s posudbe Dinamu, a Vojin Savić poslan na posudbu u Slaviju.

 Ipak, u međuvremenu je došao iskusni Miro Varvodić, pa je sad konkurencija opet zaoštrena, jer pored Brkića tu je i Antonio Soldo koji je, kad god je dobio šansu, u ono malo utakmica branio izvrsno.

 'Volim dobru konkurenciju, jer to me čini još boljim. Respektiram i poštujem svakoga, prije svega mi smo super prijatelji, pogotovo sa Soldom imam vrhunski odnos. Svom sam poslu jako posvećen i to je moj kruh, tako da broj jedan neću ispustiti samo tako', zaključio je Ivan Brkić u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close