Nakon 38 godina

VIDEO I Brescia ispala u treću ligu, navijači napravili kaos

Navijači Brescie su odmah nakon primljenog gola zasuli teren pirotehnikom, poslije čega su sa sjeverne tribine utrčali u teren mašući bakljama, na što su suci i igrači oba kluba pobjegli u svlačionice.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2023. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brescia je još samo jedan u nizu klubova koji prolaze težak periodu u Italiji. Nekada je ova momčad igrala u društvu najboljih, dres Brescie su nosili Roberto Baggio, Andrea Pirlo, Luca Toni, Pep Guardiola, međutim danas je stvarnost drugačija, puno tužnija za navijače ovog kluba.

Ekipa je igrala play off za opstanak u drugoj ligi (Serie B), protiv Cosenze koja je u prvoj utakmici slavila 1:0. U revanšu je Brescia sve do 95. minute imala tih 1:0, a onda je Meroni zabio za 1:1. Gol koji je potvrdio kako nakon 38 godina, Brescia ispada u treću ligu. I koji je označio početak kaosa na stadionu.

Navijači Brescie su odmah nakon primljenog gola zasuli teren pirotehnikom, poslije čega su sa sjeverne tribine utrčali u teren mašući bakljama, na što su suci i igrači oba kluba pobjegli u svlačionice. Sudac je, naravno, prije bijega prekinuo utakmicu. Meč se nastavio nakon što je policija uspjela potisnuti navijače Brescie s terena, i to nakon žestokog sukoba.

Video: Neredi na stadionu 

Međutim, sukobi su se nastavili van stadiona. S parkinga su bakljama, raketama i petardama zasuli tribinu s gostujućim navijačima, na što je sudac definitivno okončao meč iako se trebala igrati još minuta i pol. Huligansko divljanje tada se nastavilo oko stadiona. Počeli su paliti automobile domaćih igrača dok je dio huligana otišao prema kampu kluba kako bi i tamo napravio određenu štetu. Navijači Brescie su nakon toga po cijelom gradu uspostavili punktove, a u tim sačekušama vrebali su na sve: policiju, suparničke navijače, igrače kluba za koji navijaju... Zato su igrači Brescie, ali i članovi njihove obitelji, do ranih jutarnjih sati, dok se situacija nije smirila, ostali zaključani na stadionu pod policijskom zaštitom.

Kopirati
Drag cursor here to close