Copa America

Brazilci uvjerljivom pobjedom protiv Perua u četvrtfinalu

Brazil je pitanje pobjednika u Sao Paulu riješio u prvih pola sata utakmice uz obilatu pomoć peruanskog vratara Gallesea koji je loše reagirao kod sva tri gola.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2019. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Slavlje nogometaša Brazila

Nogometaši Brazila i Venezuele plasirali su se u četvrtfinale ovogodišnje Copa Americe iz skupine A.

Domaćin Brazil osvojio je prvo mjesto uvjerljivom 5:0 (3:0) pobjedom protiv Perua u Sao Paulu, dok je Venezuela osigurala drugu poziciju 3:1 (1:0) pobjedom protiv Bolivije u Belo Horizonteu.

Brazil je tako na prvom mjestu sa sedam bodova, Venezuela je završila na drugom mjestu s pet, a prolasku u četvrtfinale još se može nadati treći Peru s četiri boda jer će dalje dvije od tri trećeplasirane reprezentacije iz svih skupina. Bolivija je okončala natjecanje na posljednjem mjestu bez bodova.

Brazil je pitanje pobjednika u Sao Paulu riješio u prvih pola sata utakmice uz obilatu pomoć peruanskog vratara Gallesea koji je loše reagirao u sve tri situacije.

U 12. minuti Gallese je ostao kratak nakon kornera Brazila, a loptu je u mrežu na kraju proslijedio Casemiro, sedam minuta potom Gallese je loptom napucao Firmina od kojega se lopta odbila u vratnicu, ali se onda potom i vratila u noge brazilskom napadaču koji je potom bez problema zatresao mrežu.

Na 3:0 je u 32. minuti povisio Everton udarcem sa 20-ak metara iskosa u bliži kut "zaspalog" Gallesea.

Drugo poluvrijeme donijelo je još dva pogotka u mreži Perua. Dani Alves povisio je na 4:0 u 53. minuti, a konačnih 5:0 postavio je Willian u 90.

U utakmici između Bolivije i Venezuele, strijelci za Venezuelu bili su Machís (1. i 54.) i Josef Martínez (86.),  dok je za Boliviju pogodio Leonel Justiniano (81).

Potencijalno bi Brazil u četvrtzavršnici mogao igrati protiv Argentine u Porto Alegreu, a utakmica je na redu u četvrtak.

Kopirati
Drag cursor here to close