Copa America

Branitelji naslova ponovno među četiri na Copi

Čile koji je osvojio posljednja dva izdanja Prvenstva Južne Amerike, kontrolirao je utakmicu većim dijelom, no bez prave realizacije pred vratima Kolumbije.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2019. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: El Comercio / Čileanci su u polufinalu Cope

Čile je još jednom izborio polufinale Copa Americe nakon dramatičnog izvođenja jedanaesteraca protiv Kolumbije.

U prilično dosadnoj utakmici bez previše prilika, Čile i Kolumbija nisu ponudili dovoljno uzbuđenja navijačima na Areni Corinthians u Sao Paulu gdje se okupilo nešto više od 44 tisuće gledatelja.

Čile koji je osvojio posljednja dva izdanja Prvenstva Južne Amerike, kontrolirao je utakmicu većim dijelom, no bez prave realizacije pred vratima Davida Ospine. Bilo je izvjesno kako bi dvoboj mogli riješiti udarci s bijele točke i upravo se to i dogodilo.

Prva četiri izvođača s obje strane bili su koncentrirani i precizni, no peta serija odlučila je pobjednika. William Tesillo promašio je za Kolumbiju, a priliku da Čile odvede u novo polufinale Copa Americe dobila je najveća zvijezda tamošnjeg nogometa, Alexis Sanchez. Tridesetogodišnji igrač Manchester Uniteda nije razočarao.

Čile će u završnici igrati protiv boljeg iz okršaja Urugvaja i Perua dok je poznat prvi par, najveći derbi Južne Amerike između domaćeg Brazila i Argentine.

Ispali s Cope bez ijednog poraza i bez primljenog gola!?

Oni su rasturili skupinu Copa Americe sa sve tri pobjede, bez primljenog gola. Pred njima su pali Argentina, Katar i Paragvaj.  

U prvoj nokaut rundi protiv Čilea također nisu primili gol, ali s prvenstva Južne Amerike ispadaju već u četvrtfinalu nakon što ih je suparnik eliminirao na penale.

Kolumbija stvarno nema sreće. Sjajna momčad u kojoj su Ospina, Mina, Davinson Sanchez, Cuadrado, James, Falcao, Duvan Zapata... s Cope Americe odlazi prerano iako u četiri utakmice ima tri pobjede, jedan remi i gol razliku 4:0!

Kopirati
Drag cursor here to close