Klubu i treneru prijava

Branitelj izgubio za ''zelenim stolom'', sucu Kožulu devet utakmica kazne

Sport / Nogomet | 25. 03. 2016. u 18:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekinuta utakmica 18. kola Prve lige FBiH između Branitelja i Orašja registrirana je 0:3 u korist gostiju, a glavni sudac susreta Širokobriježanin Oliver Kožul kažnjen je s devet utakmica nedelegiranja. 

Povjerenstvo za natjecanje Nogometnog saveza Federacije BiH utvrdilo je da je prekid utakmice izazvan od strane igrača HNK Branitelj koji su napustili teren za igru čime su prekršili članak 64. Pravilnika o nogometnim natjecanjima NS BiH. 

Podsjećamo, igrači Branitelja napustili su igru u 75. minuti pri rezultati 2:3 jer su bili nezadovoljni suđenjem Olivera Kožula. Naime, kod rezultata 2:2 u šesnaestercu Orašja srušen je kapetan Branitelja Renato, no sudac Kožul nije pokazao na najstrožu kaznu. 

Samo minutu kasnije, Orašju je dosuđen slobodan udarac iz kojeg su poveli 2:3. Nakon kraće gužve na terenu, vodstvo Branitelja naložilo je svom treneru Ivanu Bubalu da povuče igrače s terena i on je to učinio. Inače, Branitelj je imao vodstvo od 2:0, no Orašje je u drugom poluvremenu uspjelo preokrenuti na 2:3 nakon čega je uslijedio prekid.

Povjerenstvo za suđenje NS FBiH je nakon analize kaznilo s devet utakmica nedelegiranja glavnog suca Olivera Kožula dok je zbog određenih propusta korigirana ocjena četvrtom sucu. Također, sa šest utakmica nedelegiranja kažnjen je nadzornik suđenja utakmice Branitelj - Orašje zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja. 

Povjerenstvo za suce i suđenje NS FBiH nije utvrdilo bitna kršenja Pravila nogometne igre te Povjerenstvo nije moglo donijeti odluku o poništenju ili određivanju ponovnog odigravanja utakmice. Također, utvrdili su da sudačke pogreške nisu mogle imati posljedice u natjecateljskom smislu.

Poraz za ''zelenim stolom'' nije sve, jer protiv Branitelja i trenera Ivana Bubala pokrenut je disciplinski postupak pred Disciplinskim povjerenstvom NS FBiH zbog prekršaja iz članova 59. i 60. Disciplinskog pravilnika NS BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close