Boateng, Kevin-Prince

Braća Kovač dobili veliko pojačanje: Kevin-Prince Boateng u Eintrachtu

Sport / Nogomet | 18. 08. 2017. u 21:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bundesligaš Eintracht iz Frankfurta predstavio je u petak atraktivno novo ime, nakon što im je pristupio Kevin-Prince Boateng (30).

Raniji nogometaš Herthe, Borussije Dortmund i Schalkea u prošloj je sezoni igrao za Las Palmas, gdje mu je bio ponuđen novi trogodišnji ugovor, ali se opredijelio za povratak u Njemačku.

Boateng je za Eintracht potpisao do 2020. godine i igrat će za ekipu koju vode njegovi bivši suigrači iz Herthe, Niko Kovač i Fredi Bobić.

Upravo mu je sportski direktor Fredi Bobić poželio dobrodošlicu riječima "Kevin, dobro nam došao, ostani zdrav, a sve drugo će samo po sebi doći", prenosi Bild.

Njegova obitelj živi u Milanu pa je zbog toga ponajviše otišao iz Las Palmasa.

"Ovo je veliki, tradicionalni klub. Osim toga, samo je 50 minuta leta iz Frankfurta do moga doma u Milanu. Najvažnije mi je da sam ponovno s Fredijem, Nikom i Robertom, ljudima koji me poznaju", izjavio je Boateng.

S njima je započeo karijeru kao 17-godišnji nadareni nogometaš koji je puno obećavao, ali njegov nemirni duh nije ga držao na jednome mjestu. Nakon što se afirmirao u Njemačkoj, igrao je u Engleskoj (Tottenham i FC Portsmouth), Italiji (AC Milan) i Španjolskoj (Las Palmas).

Najviše utakmica odigrao je u dresu Milana (74), postigavši 14 golova.

Boateng je u Eintrachtu dobio omiljeni broj 17 i kaže kako želi odmah igrati, aklimatizacija mu nije potrebna, osjeća se potpuno spremnim za izazove njemačkog elitnog nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close