Liga prvaka

Božica dočekuje Kraljeve, Građani idu ukrotiti Ždrebad

Večerašnji dvoboj Atalante i Real Madrida jedan je od preostala dva u osmini finala Lige prvaka. Drugi par čine Borussia M'Gladbach i Manchester City.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2021. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnji dvoboj Atalante i Real Madrida jedan je od preostala dva u osmini finala Lige prvaka. Naravno, radi se o prvim utakmicama, a svim parovima slijede i uzvratni susreti.

Atraktivna igra momčadi iz Bergama nešto je što plijeni ljubitelje nogometa i bit će zanimljivo vidjeti kako će takvoj igri prilagoditi najtrofejnija momčad svijeta, koja je trenutačno pokošena mnogobrojnim ozljedama i promjenjivom formom prvotimaca.

Jasno je kako je Real veliki favorit za prolazak u daljnju fazu natjecanja, ali Atalanta je vrlo opasna kao domaćin, čemu redovito svjedočimo u talijanskom prvenstvu, a osjetio je to i Napoli prije nekoliko dana.

Kraljevski klub je zaredao četiri pobjede i uvjereni su u dobar rezultat. Međutim, s obzirom da su gosti desetkovani, ovo je prilika za Božicu, da barem na svom terenu dođu do kakve-takve prednosti pred uzvrat u Španjolskoj. 

Manchester City je godinama bio drugi klub u gradu, a domaćina večerašnjeg susreta u Budimpešti dugo vremena prati stigma "one druge Borussije".

Valja pak podsjetiti da su Fohleni u grupi sa Interom, Šahtarom i Realom izborili prolazak dalje, što dovoljno govori o tome koliko su ozbiljni i jaki ove sezone.

Ipak bit će vraški teško na Puskas Areni, jer Guardiolini Građani već mjesecima ne znaju za poraz. City je u ovome trenutku vjerojatno momčad u najboljoj formi na svijetu, imaju 18 pobjeda zaredom te će Nijemcima biti potrebno čudo da zaustave zahuktali stroj s Etihada.

Favoriti, međutim, ne pobjeđuju uvijek, što nogometu daje onu posebnu draž, a njemačke klubove nikad ne treba podcijeniti. Čak ni u trenutku kad im je ligaška forma u silaznoj putanji, jer Liga prvaka uvijek je natjecanje za sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close