Čudo od djeteta

Bosna ima svog Mourinha: Upoznajte Ejdina Đonlića

Sport / Nogomet | 18. 11. 2016. u 11:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa 15 godina položio je UEFA-inu C trenersku licenciju, s 20 bio u stručnom timu Safeta Sušića i reprezentacije BiH na SP-u u Brazilu, a ove je godine položio i UEFA-inu A licenciju te postao najmlađi u Europi s tom titulom.

Ukratko, Ejdin Đonlić je čudo od djeteta ili kako ga već nazivaju - mali bosanski Mourinho. 

"Nogomet sam zavolio jako rano, ali sam shvatio da mi igranje ne ide baš najbolje. Pa sam se prebacio u trenerski posao. Danima sam analizirao taktike, igrače i trenere i shvatio da se time želim baviti", kaže Đonlić, koji se rodio u Norveškoj, ali su mu roditelji iz BiH.

Nakon što je dobio A licencu, Ejdin se preselio u Englesku. Njegov nevjerojatan uspjeh nije prošao nezamijećeno kod najvećih engleskih klubova pa mu je ubrzo došla ponuda za suradnju s Arsenalom i Tottenhamom, piše Index.hr. 

"Željeli su da učim i radim na njihovim akademijama, no to sam odbio. Želim završiti fakultet i dobiti šire znanje u ostalim aspektima. Nogomet nije samo surova taktika. Puno je tu i psihologije i ostalih stvari", kaže Ejdin, koji je upisao nogometne studije na sveučilištu u Southamptonu, a uzor mu je Jose Mourinho.

"Vrijeme je na mojoj strani. Sanjam da ću jednog dana voditi klub u Premiershipu. Ne bih želio zvučati bahato, ali stvarno sam uvjeren da će se to i dogoditi", kaže Ejdin.

Kopirati
Drag cursor here to close