Promjene na ljestvici

Borrusia savladala Wolfsburg

Borussija je gotovo rutinski stigla do pobjede u Wolfsburgu postigavši po jedan pogodak u svakom poluvremenu.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2020. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Borussije Dortmund nastavili su pritisak na vodeći Bayern Munchen nakon što su u susretu 27. kola Bundeslige na gostovanju pobijedili Wolfsburg sa 2-0, piše Hina.

Borussija se približila Bavarcima na bod zaostatka, no Bayern ima i utakmicu manje. Večeras ga očekuje domaći dvoboj protiv Eintrachta. U borbi za naslov prvaka mnogo toga će biti jasnije već u utorak kada će se Borussija i Bayern odmjeriti snage na Westfalenstadionu.

Borussija je gotovo rutinski stigla do pobjede u Wolfsburgu postigavši po jedan pogodak u svakom poluvremenu. Strijelci su bili Raphael Guerreiro u 32. i Achraf Hakimi u 78. minuti. Kada je Wolfsburg u 82. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Felix Klaus priča je bila završena.

Za domaći sastav je cijeli susret igrao Marin Pongračić, dok je Josip Brekalo ušao u igru u 64. minuti.

Bila je to Borussijina već deveta pobjeda u posljednjih 10 međusobnih susreta, a za Wolfsburg je još poražavajući podatak kako nije uspio zabiti pogodak protiv Borussije više od 10 sati.

Bayer Leverkusen je osvojio važne bodove u borbi za Ligu prvaka pobijedivši na gostovanju izravnog konkurenta Borussiju Moenchengladbach sa 3-1. Za goste su zabili Kai Havertz (7, 58-11m) i Sven Bender (81), dok je pogodak za domaći sastav zabio Marcus Thuram (52).

Gostujuću pobjedu ostvario je i Werder porazivši Freiburg sa 1-0. Pogodak odluke za iznimno važna tri boda u borbi za prvoligaški spas zabio je Leonardo Bittencourt u 19. minuti. Gosti su u 88. minuti ostali bez isključenog Philippa Bargfredea, a samo minutu kasnije domaćin je izjednačio. No, Nils Petersen je bio u zaleđu i pogodak je nakon 'asistencije' VAR-a poništen.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Paderborn i Hoffenheim su odigrali 1-1, a sve najvažnije dogodilo se u prvih devet minuta. Gosti su poveli u 4. minuti preko Roberta Skova, a pet minuta kasnije izjednačio je Dennis Srbeny. Andrej Kramarić nije nastupio za goste zbog ozljede.

U petak je Hertha u gradskom derbiju pobijedila Union Berlin sa 4-0 (0-0).

U 51. minuti je 35-godišnji kapetan Herthe Vedad Ibišević doveo svoju momčad u vodstvo pogotkom glavom na ubačaj Marvina Plattenhardta. U sljedeća dva pogotka Ibišević je sudjelovao kao asistent. U 52. minuti je odličnim dodavanjem izbacio Belgijca Lukebakija koji je zaobišao vratara i pogodio nebranjenu mrežu. U 62. minuti Ibišević je spustio loptu za Brazilca Cunhu, a ovaj je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostota pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 glavom je postavio Belgijac Boyata, nakon ubačaja iz kuta Plattenhardta.

U subotu je još na rasporedu utakmica između Bayerna i Eintrachta, a nedjelju se igraju još tri utakmice. Schalke - Augsburg, Mainz - RB Leipzig, te Koeln – Fortuna, piše Hina.

Na ljestvici vodi Bayern sa 58 bodova, Borussija Dortmund je druga s bodom manje, Bayer Leverkusen na trećem mjestu ima 53 boda, a Borussija iz Moenchengladbacha drži četvrtu poziciju sa 52 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close