Derbi polusezone

Veliki derbi završio bez golova, tresle se samo vratnice

U Banja Luci su se sastala dva posljednja prvaka BiH, banjalučki Borac i mostarski Zrinjski.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2023. u 21:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borac i Zrinjski odigrali su 0:0, pa je razmak na ljestvici ostao isti, iako Zrinjski ima još jednu utakmicu za nadoknaditi, protiv Širokog Brijega u studenom.
 
Iako obje ekipe mogu biti zadovoljne bodom, najzadovoljniji su zapravo u Sarajevu koje se sada vratilo na drugu poziciju premijerligaške ljestvice.
 
U prvom poluvremenu dvaput se tresao okvir gola i to na obje strane terena. Prvo je Mario Ćuže pogodio vratnicu, odnosno Milan Mijatović skrenuo u vratnicu, da bi samo par minuta kasnije Sebastian Herrera topovski šutirao ali je vratnica spasila Zrinjski.
 
U tim trenucima poluvremena istaknuo se i vratar Zrinjskog Marko Marić koji je sjajno obranio udarac glavom Alena Jurilja.
 
U drugom dijelu zaoštrilo se malo  na terenu, najviše je iskri bilo između Jurilja i Slobodana Jakovljevića, no Irfan Peljto uspio je držati stvari pod kontrolom bez da je pokazivao kartone.
 
U 63. minuti opet je u prilici Ćuže, ali Mijatović brani njegov udarac petom. Dvadesetak minuta utakmice dobio je i Anton Maglica koji je time ubilježio službeni derbi za Zrinjski, no nije se našao u nekoj prilici.
 
Zrinjskog u četvrtak čeka europska utakmica protiv Legije iz Varšave, a sljedeću premijerligašku utakmicu igrat će kod Posušja.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close