Kasne pripreme, odlaze igrači

Borac u problemu, dužan 2 milijuna maraka

Momčad su već napustili Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Milan Spremo i Ivan Grgić
Sport / Nogomet | 10. 01. 2023. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija u sportu na ovim prostorima je takva. Jedan dan je sve idealno, drugog se opet pojave dugovi, problemi, sve se nevjerojatno brzo preokrene. Banjalučki Borac su mnogi vidjeli kao klub koji će se ove sezone boriti za naslov prvaka, kao momčad koja je pa skoro sigurni putnik u Europu, četvrtu godinu zaredom.

Međutim, pripreme nisu počele na vrijeme, momčad su napustili Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Milan Spremo i Ivan Grgić, dok je status Momčila Mrkaića još neizvjestan. Naravno, vrlo brzo se u medijima pojavila informacija kako Borac duguje 2 milijuna maraka.

Istakao je ovo za Glas Srpske potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković. Danas je trebalo da Banjalučani počnu pripreme za nastavak sezone, ali je njihov početak prolongiran za 14. siječanj.

"Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca, jer igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguju od srpnja. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plata, a u tu treba uračunati i neka potraživanja odranije, prije svega mislim da dugovanja prema igračima, koji su s Gradskog stadiona otišli ljetos. Riječ je o iznosu od 2 milijuna KM i sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo riješiti. Već smo obavili razgovore s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama i nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme", naglasio je Zeljković.

Ako novac ne pronađu do petka, neizvjesno je hoće li u subotu krenuti s pripremama jer postoji mogućnost da većina igrača aktivira pravilo po kojem su poslije četiri neisplaćene plate slobodni u izboru druge sredine.

"To bi bio najgori mogući scenarij i svi se nadamo da do toga neće doći. Ako se to ipak desi, u javnost ćemo izaći s transparentnim podacima u kojima će svi naši troškovi biti javno izneseni i iz kojih će se vidjeti da s budžetom koji smo imali nismo jednostavno mogli da ispratimo sve tekuća potraživanja", nastavio je Zeljković.

Iako su u velikom problemu, u taboru Borca vjeruju kako će ako situacija bude normalizirana klupski planovi ostati nepromijenjeni, od priprema do pojačanja i cilja, a to je izlazak na europsku scenu.

Kopirati
Drag cursor here to close